SMENJEN GENERALNI DIREKTOR BRITISH AIRWAYS Aleks Kruz napušta funkciju u jeku krize

BiznisFirme u fokusuSvetTurizamU fokusuVesti

12.10.2020 12:38 Autor: Marija Jovanović 1

SMENJEN GENERALNI DIREKTOR BRITISH AIRWAYS Aleks Kruz napušta funkciju u jeku krize SMENJEN GENERALNI DIREKTOR BRITISH AIRWAYS Aleks Kruz napušta funkciju u jeku krize
Izvršni direktor British Airways Aleks Kruz smenjen je posle četiri i po godine koje je proveo na toj funkciji i to jeku krize izazvane pandemijom korona virusa... SMENJEN GENERALNI DIREKTOR BRITISH AIRWAYS Aleks Kruz napušta funkciju u jeku krize

Izvršni direktor British Airways Aleks Kruz smenjen je posle četiri i po godine koje je proveo na toj funkciji i to jeku krize izazvane pandemijom korona virusa koja je ugrozila poslovanje aviokompanija širom sveta.

Britanska International Consolidated Airlines Group (IAG), matična kompanija British Airways, saopštila je da je Kruza na toj dužnosti zamenio Šon Dojl, koji je prethodno bio šef Aer Lingus, takođe kompanije iz sastava IAG, prenosi agencija AP.

Foto: Pixabay.com

British Airways kritikovan je poslednjih meseci zbog ukidanja 12.000 radnih mesta usled pandemije. Putnički saobraćaj te aviokompanije pao je za 95 odsto u drugom kvartalu u odnosu na 2019, što je dovelo do operativnog gubitka u prvoj polovini godine od 4,04 milijarde evra (4,77 milijardi dolara). 
 
Aviokompanije širom sveta zbog pandemije korona virusa i mera ograničenja putovanja zabeležile su drastičan pad broja putnika.  

Ranije ove godine, Kruz je izjavio pred odborom za saobraćaj u Donjem domu parlamenta da se British Airways „bori za sopstveni opstanak“. 

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...