Nova vlada Nemačke pojačava borbu protiv pandemije

Šolc obećao ubrzavanje vakcinacije

EULifestyleVestiZdravlje

10.12.2021 13:57 Autor: Vladimir Jokanović 3

Šolc obećao ubrzavanje vakcinacije Šolc obećao ubrzavanje vakcinacije
Novi nemački kancelar Olaf Šolc (Olaf Scholz) obećao je brzu akciju za zaustavljanje naleta infekcije Covid-19, ali nije najavio nova ograničenja nakon sastanka sa... Šolc obećao ubrzavanje vakcinacije

Novi nemački kancelar Olaf Šolc (Olaf Scholz) obećao je brzu akciju za zaustavljanje naleta infekcije Covid-19, ali nije najavio nova ograničenja nakon sastanka sa liderima 16 saveznih država. Nakon prvog celog radnog dana, Šolc je najavio plan za ubrzanje vakcinacije do kraja godine, uključujući primenu treće doze.

„Želimo da pratimo aktuelnu situaciju i da donosimo odluke što je pre moguće. Božić je velika tema“, rekao je Šolc, prenosi Bloomberg. On planira da održi još jedan sastanak sa pokrajinskim liderima iduće nedelje, a ne isključuje se mogućnost uvođenja većih ograničenja kontakata tokom Božića.

Vladajuća koalicija koju čine Šolcov SPD, Zeleni i liberalni FDP već se uključila u borbu protiv pandemije, pre nego što je zvanično formirala vladu, budući da su odeljenja intenzivne nege u nemačkim bolnicama popunjena, dok širenje korona virusa ne jenjava od sredine oktobra.

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer (Frank-Walter Steinmeier) oceni je da je epidemiološka situacija „smrtno ozbiljna“ i pozvao je Šolca da „osigura da nas pandemija ne drži čvrsto u svojim rukama još godinu dana“, prenosi France24.

Šolc je već ocenio da Nemačka treba da sledi primer Austrije i da uvede obaveznu vakcinaciju, podstaknut stagnacijom stope imunizacije u zemlji. Do sada je potpuno vakcinisano manje od 70 odsto populacije u Nemačkoj.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...