kompanija ulazi u novo poglavlje poslovanja

Sony Music širi globalnu podkast mrežu

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

17.6.2021 17:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Sony Music širi globalnu podkast mrežu Sony Music širi globalnu podkast mrežu
U septembru prošle godine, kompanija Sony Music potvrdila je da će pokrenuti skoro 40 novih emisija podkasta tokom 2020. godine, prethodno sklopivši ugovore sa... Sony Music širi globalnu podkast mrežu

U septembru prošle godine, kompanija Sony Music potvrdila je da će pokrenuti skoro 40 novih emisija podkasta tokom 2020. godine, prethodno sklopivši ugovore sa proizvođačima podkasta, uključujući Neon Hum, Hiperobject Industries Adam Mkai (Adama McKai) i Broccoli Content Renaia Ričardsona (Renai Richardson), prenosi Music Business.

Sony Music je bio u trci za kupovinu američkog proizvođača podkasta Wondery, koji je na kraju prodat Amazonu u ugovoru vrednom 300 miliona dolara krajem prošle godine.

Sony Music je do sada napravio svoju veliku akviziciju podkasta. Kompanija je u potpunosti kupila Somethin ’Else, britanskog proizvođača audio, TV i sadržaja društvenih medija sa sedištem u Velikoj Britaniji, nadovezujući se na postojeće partnerstvo za MSP najavljeno početkom 2020. godine. Nakon kupovine Somethin ’Else, Sony Music počeo je sa stvaranjem „proširene globalne podkast podele“.

Glavni direktor za sadržaj i potpredsednik Somethin’ Else Stiv Akerman (Steve Ackerman) i osnivač, izvršni predsednik i izvršni direktor Somethin ’Else Džez Nelson (Jez Nelson) zajednički će voditi SME globalni sadržaj podkasta i strategiju poslovnog razvoja.

Akerman će postati izvršni potpredsednik, zamenik predsednika Global Podcasts, nadgledajući operacije u Njujorku, dok će Nelson voditi podkastove operacije sa sedištem u Velikoj Britaniji, kao izvršni potpredsednik Co-Head Global Podcasts. Obojica će direktno izveštavati za SME predsednika Global Digital Business i američke prodaje Denisa Kukera (Dennis Kooker) i predsednika Premium Content A&R Toma Mačkaia (Tom Mackai).

Sony nije objavio cenu koju je platio za Somethin ‘Else, ali je primetio da je ta kompanija „najveći nezavisni proizvođač podkasta i zvuka u Velikoj Britaniji“, kao i „najveći nezavisni producent programa BBC, koji pokriva razne muzičke žanrove i vodeće govorne emisije za emiter “.

„Proširivanje našeg odnosa sa Somethin’ Else donosi njihove najbolje mogućnosti u svojoj klasi i produkcijsku stručnost u potpunosti u porodicu Sony Music “, istakao je Denis Kuker.

„Naša nova globalna podela za podkastove ključna je za naše planove za brzu ekspanziju na tržištu, diverzifikujući naše kreativne sposobnosti i pružajući dom za uzbudljiv sadržaj, koji će služiti milionima ljubitelja podkasta širom sveta.“

Tom Mačkai  je napomenuo:  

„Sarađujući sa Somethin’ Else na brojnim hit podkastima, znamo koliko je njihov rad imao uticaja na oblikovanje tržišta. Pod vođstvom Stiva i Džeza sada možemo pružiti čitav niz proširenih mogućnosti za saradnju kad je u pitanju  zajednica podkasta na globalnom nivou i usredsrediti se na uzgajanje snažne ploče novih internih projekata.“

Akerman i Nelson su u izjavi naveli: „Oduševljeni smo što se pridružujemo kompaniji Sony Music u onome što se oseća kao kritični trenutak u rastu i ubrzanju globalne industrije podkasta. Somethin ’Else je poznat kao vodeća kompanija za proizvodnju podkastinga u Velikoj Britaniji i naša ambicija je da iskoristimo taj pogon i kreativnost kako bi Sony Music postao vodeći na svetskom tržištu.

Prema njihovim rečima Soy Music je prepoznatljiv po tome što umetnike uvek stavlja na prvo mesto u svemu što rade, a ta kultura je potpuno ugrađena u njihovu ponudu podkasta.

Ta globalna stručnost, umetnička kultura i sposobnost da se preseče buka izuzetno privlači talente za podkasting i radujemo se tome što ćemo to iskoristiti u novom poglavlju našeg poslovanja“, zaključili su Akerman i Nelson za Music Business.

Tagovi
LIFESTYLE

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...