ŠPANIJA OTVARA GRANICE U ŠENGEN ZONI 21. JUNA Turisti mogu u Tunis krajem meseca

BiznisSvetTurizamVesti

14.6.2020 13:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ŠPANIJA OTVARA GRANICE U ŠENGEN ZONI 21. JUNA Turisti mogu u Tunis krajem meseca ŠPANIJA OTVARA GRANICE U ŠENGEN ZONI 21. JUNA Turisti mogu u Tunis krajem meseca
Španija će otvoriti svoje granice za evropske zemlje članice Šengen zone 21. juna, osim sa Portugalijom sa kojom će granicu otvoriti 1. jula, kao... ŠPANIJA OTVARA GRANICE U ŠENGEN ZONI 21. JUNA Turisti mogu u Tunis krajem meseca

Španija će otvoriti svoje granice za evropske zemlje članice Šengen zone 21. juna, osim sa Portugalijom sa kojom će granicu otvoriti 1. jula, kao što je ranije najavljeno, objavili su španski mediji.

Španska vlada je prethodno najavila da će dozvoliti ulazak u Španiju 1. jula bez obaveze samoizolacije, prenosi Rojters.

foto: Pixabay.com

To neće važiti za Balearska ostrva, koja će prve turiste primiti već sutra u okviru probnog programa.

Tunis ponovno otvara svoje granice za turiste krajem meseca

Alžircima i Evropljanima – uključujući britanske turiste – moći će da se vrate u zemlju od 27. juna, a dalje najave o uslovima ulaska u zemlju očekuje se sledeće nedelje.

Tunis je zatvoren sredinom marta i nema novih slučajeva koronavirusa od 2. juna, ali je i zemlja sa najmanjim brojem slučajeva po glavi stanovnika bilo koje zemlje na Sredozemlju.

Foto: Pixabay.com

Ministarstvo turizma pripremilo je obavezni zdravstveni protokol „Spremno i sigurno“ koji se odnosi na sve kompanije povezane sa turizmom, uključuje hotele, restorane, kafiće i muzeje. Smeštaj će moći da radi sa 50 odsto kapaciteta, a posetioci ne smeju da imaju temperaturu preko 37,9 °C, što će se proveravati po dolasku na aerodrom kao i u hotelima. Maske su obavezne za osoblje, kao i za posetioce zatvorenih prostora.

Turizam u poslednjih nekoliko godina dobro napreduje, sa porastom broja letova od Evrope do Tunisa i novim turama unutar zemlje, koje pokrivaju znamenitosti od starih rimskih ruševina do napuštenih oblasti gde su se snimali Ratovi zvezda.

Lonely Planet je proglasio Tunis za jednu od najboljih destinacija 2020. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...