Prodaja će biti zaključena u četvrtom kvartalu

Spotify kupuje firmu za distribuciju audio-knjiga Findaway

Firme u fokusuHi-techLifestyleSvetU fokusuVesti

13.11.2021 15:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Spotify kupuje firmu za distribuciju audio-knjiga Findaway Spotify kupuje firmu za distribuciju audio-knjiga Findaway
Iz kompanije Spotify je saopšteno da će otkupiti firmu za distribuciji audio-knjiga Findaway. Cilj ovog audio-giganta je da proširi katalog na sličan način na... Spotify kupuje firmu za distribuciju audio-knjiga Findaway

Iz kompanije Spotify je saopšteno da će otkupiti firmu za distribuciji audio-knjiga Findaway. Cilj ovog audio-giganta je da proširi katalog na sličan način na koji je već učinio sa ponudom podkasta.

Findaway nudi i usluge kako za pisce i naratore tako i za slušaoce. Njegova “samousluga” nudi opciju za povezivanje nezavisnih autora sa naratorima i omogućava pristup globalnoj distribuciji, a izdavači kao što su HarperCollins i Hachette koriste i kompletnu uslugu ove platforme za audio-knjige, prenosi Hollywood Reporter.

Prodaja, koja čeka odobrenje regulatora, biće zaključena u četvrtom kvartalu ove godine. Finansijski detalji vezani za ugovor još uvek nisu dostupni.

Zna se da će kompanija Findaway još uvek biti pod rukovodstvom generalnog direktora Miča Krola (Mitch Krol) i da će njeno sedište ostati u Ohaju, ali će sva odobrenja dolaziti od direktora kompanije Spotify Nira Zihermana (Nir Zicherman).

Platforma Spotify je počela da testira ponudu audio-knjiga u januaru ove godine sa kolekcijom od devet snimaka koji uključuju knjige kao što su “Pod tuđim uticajem” Džejn Ostin, “Narativ Frederika Daglasa”, “Buđenje” Kejt Šopin, “Frankenštajn” Meri Šeli…

Od 2019. Spotify je kupio više kompanija, među kojima su produkcije podkasta kao što su Gimlet Media and Anchor, Megaphone i audio-developer Bettz Labs. Osim toga, kompanija je kupila i The Ringer Bila Simonsa (Bill Simmons), pa je tako značajno proširila svoju ponudu sadržajima iz sfere sporta i pop-kulture, a napravila je i odlične poslove sa kreatorima poput Džoa Rogana (Joe Rogan), Daksa Šeparda (Day Shepard), Mišel (Michelle Obama) i Barakom Obamom (Barack Obama), i drugima.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...