GRAĐANI SRBIJE PRE 1. JULA IPAK NE MOGU U GRČKU Ulazak dozvoljen samo državljanima Evropske unije

BiznisEUSrbijaTurizamVesti

15.6.2020 15:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

GRAĐANI SRBIJE PRE 1. JULA IPAK NE MOGU U GRČKU Ulazak dozvoljen samo državljanima Evropske unije GRAĐANI SRBIJE PRE 1. JULA IPAK NE MOGU U GRČKU Ulazak dozvoljen samo državljanima Evropske unije
Građani Srbije koji su planirali da odmor provedu u grčkim letovalištima u tu zemlju neće moći da uđu sve do 1. jula jer su... GRAĐANI SRBIJE PRE 1. JULA IPAK NE MOGU U GRČKU Ulazak dozvoljen samo državljanima Evropske unije

Građani Srbije koji su planirali da odmor provedu u grčkim letovalištima u tu zemlju neće moći da uđu sve do 1. jula jer su grčke vlasti do tada zabranile ulazak svima koji ne dolaze iz zemalja Evropske unije.

Grčke vlasti su, naime, u utorak iznenada donele odluku koja je stupila na snagu da stanovnici zemalja izvan Evropske unije nemaju dozvolu za ulazak u Grčku pre 1. jula.

Potvrdu ove informacije dao je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. “Ova odluka objavljena je u grčkom Službenom glasniku i odmah je stupila na snagu. Svi grčki zvaničnici obećali su da će za nas biti otvorene granice 15. juna i ovo predstavlja veliko iznenađenje za nas. Videćemo šta će biti dalje”, rekao je on za „Blic“.

Grčka nacionalna televizija ERT1 javila je u utorak pre podne da su sa graničnog prelaza sa Bugarskom u utorak ujutru su vraćeni turisti iz Srbije. Vest da grčke vlasti vraćaju sa svojih granica u Makedoniju sve strane državljane koji nisu iz EU potvrdili su u utorak i makedonski mediji.

Ranije je Grčka najavila da će 15. juna otvoriti svoje granice za 29 zemalja, među kojima je i Srbija, dok je Vlada Severne Makedonije odlučila da od 15. juna omogući nesmetan tranzit svih stranih državljana kroz teritoriju te države, s tim što će u zemlji moći da borave najduže pet sati. Zbog velikih gužvi na graničnim prelazima, Grčka je svoje granice otvorila u utorak pre podne.

  • Snežana

    15.6.2020 #1 Author

    Mi kao da smo treci svet…

    Odgovori

    • GocaBG

      15.6.2020 #2 Author

      Bas sam iznenadjena odlukom,ipak cemo mi godisnji da provedemo u Srbiji.

      Odgovori

  • Ivan

    15.6.2020 #3 Author

    Stop na granici nema ulaska

    Odgovori

    • Snežana

      16.6.2020 #4 Author

      A i nasi sa malom decom krenuli…to samo mi mozemo tako…

      Odgovori

  • zorica s.

    18.6.2020 #5 Author

    Mozda je i za posle neizvesno …

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...