SRBI ULAZE U CRNU GORU UZ PCR TEST Otvaranje granice neće pomoći turističkim agencijama

BiznisIzdvajamoRegionSrbijaTurizamVesti

15.8.2020 09:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SRBI ULAZE U CRNU GORU UZ PCR TEST Otvaranje granice neće pomoći turističkim agencijama SRBI ULAZE U CRNU GORU UZ PCR TEST Otvaranje granice neće pomoći turističkim agencijama
Granica Crne Gore otvorena je za građane Srbije od subote, 15. avgusta. Osim državljana naše zemlje, u Crnu Goru mogu da uđu putnici iz... SRBI ULAZE U CRNU GORU UZ PCR TEST Otvaranje granice neće pomoći turističkim agencijama

Granica Crne Gore otvorena je za građane Srbije od subote, 15. avgusta. Osim državljana naše zemlje, u Crnu Goru mogu da uđu putnici iz SAD, Albanije i Severne Makedonije.

Uslov za ulazak jeste PCR, čija je cena oko 6.000 dinara ili ELISA test (između 1,2 i 1,5 hiljada dinara), ne stariji od 72 sata, od čega su izuzeta deca do pet godina starosti.

Još jedan uslov jeste i da građani iz ovih zemalja, u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru, nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, saopštilo je Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT).

Foto: Printscreen youtube

Otvaranje Crne Gore za putnike iz Srbije neće u velikoj meri pomoći turističkim agencijama, ali će individualnih turista sigurno biti, smatra direktor JUTA Aleksandar Seničić.

Postoji interes naših turista za Crnu Goru. Svake godine tamo ode oko 300.000 ljudi iz Srbije, a tek trećina preko turističkih agencija„, rekao je Seničić za TV Pink.

Direktor JUTA je podsetio da se u Crnoj Gori na plažama ne nose maske, dok su u zatvorenim prostorijama maske i socijalna distanca su obavezne.

„Nadam se da će se Grčka otvoriti, makar za septembar, ali nije to racionalno očekivati. Narednu odluku donose 25. avgusta“, precizirao je Seničić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...