poboljšanje kvaliteta usluge i razvoj logističkih kapaciteta

Srbija jača saradnju sa poštom Turske

Vesti

24.8.2021 16:17 Autor: Gordana Bulatović 0

Srbija jača saradnju sa poštom Turske Srbija jača saradnju sa poštom Turske
Jačanje saradnje sa Turskom na planu međunarodnog poštanskog saobraćaja i usluga bili su tema današnjih razgovora ambasadora Turske u Beogradu Hamija Aksoja (Hami Akxoy)... Srbija jača saradnju sa poštom Turske

Jačanje saradnje sa Turskom na planu međunarodnog poštanskog saobraćaja i usluga bili su tema današnjih razgovora ambasadora Turske u Beogradu Hamija Aksoja (Hami Akxoy) i v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Ðorđevića.

Pošta je saopštila da su sagovornici zaključili da saradnja i povezivanje pošta dve zemlje mogu da budu daleko veći kako bi na najbolji način pratili savremene sve bolje međudržavne odnose, prenosi Tanjug.

Ðorđević je izjavio da je Pošta Srbije regionalni lider u poštansko-logističkim uslugama, te da će u partnerstvu sa Turskom poštom ojačati svoju ulogu i u međunarodnim okvirima.

„Turska je veoma važan partner Srbije i današnji sastanak ima za cilj da pokrene inicijativu za nove zajedničke projekte dvaju poštanskih operatora, kojima ćemo ispratiti i adekvatno odgovoriti na rastuću e-trgovinu“, rekao je on.

Dodao je da će se to odnositi na poboljšanje kvaliteta usluge u međunarodnom poštanskom saobraćaju i razvoj ukupnih logističkih kapaciteta.

Tema razgovora bile su i mogućnosti prenosa pošiljaka komercijalnim letovima „Turkish Airlines”, kojima će se uz razgranatu mrežu međunarodnih linija nacionalne avio kompanije „Air Serbia”, dati novi zamah međunarodnom poštanskom saobraćaju, ali i razvoju regionalne trgovine.

JP Pošta Srbije Beograd

TAKOVSKA 2, 11060 Beograd (Palilula), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
217.692.485,64 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...