SRBIJA PRVA DOBILA MAPU PUTA ZA CIRKULARNU EKONOMIJU Najvažniji dokument za evropski zeleni dogovor

BiznisInfrastrukturaIzdvajamoSrbijaVesti

26.5.2020 13:18 Autor: Marija Jovanović 3

SRBIJA PRVA DOBILA MAPU PUTA ZA CIRKULARNU EKONOMIJU Najvažniji dokument za evropski zeleni dogovor SRBIJA PRVA DOBILA MAPU PUTA ZA CIRKULARNU EKONOMIJU Najvažniji dokument za evropski zeleni dogovor
Srbija je prva zemlja u regionu Zapadnog Balkana koja je dobila mapu puta za cirkularnu ekonomiju. Ovaj dokument jedan je od najvažnijih instrumenata za... SRBIJA PRVA DOBILA MAPU PUTA ZA CIRKULARNU EKONOMIJU Najvažniji dokument za evropski zeleni dogovor

Srbija je prva zemlja u regionu Zapadnog Balkana koja je dobila mapu puta za cirkularnu ekonomiju. Ovaj dokument jedan je od najvažnijih instrumenata za ispunjavanje ciljeva evropskog zelenog dogovora (European Green Deal) koji je Evropska komisija usvojila u decembru 2019.

„Mapu puta za cirkularnu ekonomiju“ izradilo je Ministarstvo zaštite životne sredine u okviru UNDP projekta „Platforma cirkularne ekonomije za održivi razvoj u Srbiji“.

Ovaj dokument treba da doprinese promeni pristupa nekontrolisane potrošnje prirodnih resursa i pokretanju ekoinovacija, primeni novih poslovnih modela koji će doprineti ostvarivanju ciljeva održivog razvoja iz Agende 2030.

Namenjena je donosiocima odluka na svim nivoima, ali i privredi, naučno-istraživačkoj zajednici, civilnom društvu, kao i građanima, navodi se na sajtu Privredne komore Srbije (PKS).

Objavljivanjem ovog važnog dokumenta, kao putokaza za održivo poslovanje i odgovornu potrošnju, stvaraju se preduslovi za razvoj proizvoda i usluga koji će predstavljati manje opterećenje na životnu sredinu, uz masovnije korišćenje obnovljivih izvora energije i stvaranje potpuno novih „zelenih“ radnih mesta i dostizanje višeg nivoa kvaliteta života građana.  

Tagovi
EKO SRBIJA
  • Marija

    26.5.2020 #1 Author

    👍

    Odgovori

  • zore

    27.5.2020 #2 Author

    Zastitimo prirodne resurse svoje dryave,sva podraska!!!

    Odgovori

  • zore

    27.5.2020 #3 Author

    Zastitimo posebno vodene resurse.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...