DOMAĆI PROIZVODI DOBILI PRVE „ČUVARKUĆE“ Oznake postavljene u prodavnici IDEA Beograđanka

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

31.8.2020 15:06 Autor: Julijana Vincan 2

DOMAĆI PROIZVODI DOBILI PRVE „ČUVARKUĆE“  Oznake postavljene u prodavnici IDEA Beograđanka DOMAĆI PROIZVODI DOBILI PRVE „ČUVARKUĆE“  Oznake postavljene u prodavnici IDEA Beograđanka
U prodavnici IDEA Beograđanka, postavljene su prve oznake „Čuvarkuća“, koje su garancija da su proizvodi domaćeg porekla i vrhunskog kvaliteta. Istaknuto je da je... DOMAĆI PROIZVODI DOBILI PRVE „ČUVARKUĆE“  Oznake postavljene u prodavnici IDEA Beograđanka

U prodavnici IDEA Beograđanka, postavljene su prve oznake „Čuvarkuća“, koje su garancija da su proizvodi domaćeg porekla i vrhunskog kvaliteta. Istaknuto je da je reč o jednom od najvažnijih projekata PKS u okviru akcije „Stvarano u Srbiji“, koji se sprovodi zajedno sa privredom Srbije.

Mihajlo Vesović iz Privredne komore Srbije, sa generalnom direktorkom kompanije Merkator-S, Violetom Kovačević, postavio je prve oznake „Čuvarkuća“ u prodavnici IDEA Beograđanka.

Pozivam i druge trgovinske lance, male i velike, da podrže ovu akciju. Ovo je jedna od najvažnijih društveno odgovornih akcija, koje ćemo zajedno sprovoditi sa privredom u narednom periodu“, kaže Vesović.

Naveo je da se ova akcija ne završava dodelom „Čuvarkuća“ i da će imati svoj nastavak. Naglasio je da potrošači kupovinom kvalitetnog domaćeg proizvoda, ujedno podržavaju i celokupnu domaću ekonomiju.

Foto: Tanjug

Generalna direktorka kompanije Merkator-S naglasila je da je taj nacionalni trgovinski lanac čak 97 odsto vrednosti robe kupuje u Srbiji.

„Jedno do naših strateških opredeljenja je saradnja sa domaćim dobavljačima, sa posebnim fokusom na male proizvođače“, navela je Kovačević.

Ukusi moga kraja

Pre pet godina Merkator-S je pokrenuo projekat u saradnji sa malim proizvođačima, kojima je bila potrebna podrška za osnaživanje poslovanja i veće prisustvo na domaćem tržištu.

„Posebno smo ponosni što su upravo „Ukusi moga kraja“ dobili najviše „Čuvarkuća“ PKS, kao potvrdu izuzetno viskog kvaliteta i domaćeg porekla“, rekla je Kovačević.

Širom Srbije ćemo u svim našim Idea, Merkator i Roda objektima označiti sve proizvode sa znakom „Čuvarkuće“. Tako će kupci moći lakše da prepoznaju pravi ponos i prave čuvarkuće srpske privrede“, poručila je Kovačević.

Foto:Tanjug/Dragan Kujundžić

Kompanija Merkator-S predala je kompletnu dokumentaciju za 117 proizvoda „Ukusi moga kraja“. Najavljeno je da će u narednih nekoliko nedelja to učiniti i za kompletan asortiman od 203 proizvoda ovog brenda.

Jedan od kriterijuma da proizvod bude prepoznatljiv kao „Čuvarkuća“ jeste da najmanje 80 odsto njegove vrednosti bude stvoreno u Srbiji.

Pravo na žig „Čuvarkuće“, u okviru projekta PKS „Stvarano u Srbiji“, dobilo je 75 proizvoda. Pravo korišćenja oznake dobija se na tri godine, sa mogućnošću resertifikacije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...