Serijska proizvodnja kreće za dva meseca

FCA Srbija u ponedeljak obeležava početak proizvodnje električnog automobila u Kragujevcu

AutomobiliInvesticijeSrbija

21.7.2024 13:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

FCA Srbija u ponedeljak obeležava početak proizvodnje električnog automobila u Kragujevcu FCA Srbija u ponedeljak obeležava početak proizvodnje električnog automobila u Kragujevcu
Kompanija FCA Srbija u ponedeljak će zvanično obeležiti uspešnu implementaciju projekta u Stelantisovoj fabrici u Kragujevcu koji se odnosi na početak proizvodnje električnog automobila... FCA Srbija u ponedeljak obeležava početak proizvodnje električnog automobila u Kragujevcu

Kompanija FCA Srbija u ponedeljak će zvanično obeležiti uspešnu implementaciju projekta u Stelantisovoj fabrici u Kragujevcu koji se odnosi na početak proizvodnje električnog automobila Fiat Grande Panda.

Svečanosti, koja počinje u 15 časova, prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Carlos Tavares, glavni izvršni direktor kompanije Stellantis, piše agencija Beta.

Novi model automobila je napravljen u dve verzije – električnoj i hibridnoj. To je automobil B segmenta, ispod četiri metra dužine.

Predsednik Srbije je ranije najavio početak probne proizvodnje, dok će serijska proizvodnja krenuti za dva meseca.

Novi model Fiat Grande Panda je inspirisan modelom iz 1980-ih, što prema oceni iz Stelantisa označava povratak brenda Fiat na globalno tržište. Cena električnog modela biće ispod 25.000 evra, a hibridni će koštati do 19.000 evra.

Ovaj model koristi jedinstvenu multi-energetsku platformu i uključuje inovativna rešenja poput integrisanog spiralnog kabla za punjenje.

Tagovi
AUTOMOBILI

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.