FINANSIJSKI PODSTICAJI DO 800.000 DINARA Fond za inovacije pozvao preduzeća da konkurišu za vaučere

BiznisSrbijaVesti

29.9.2020 11:52 Autor: Julijana Vincan 3

FINANSIJSKI PODSTICAJI DO 800.000 DINARA Fond za inovacije pozvao preduzeća da konkurišu za vaučere FINANSIJSKI PODSTICAJI DO 800.000 DINARA Fond za inovacije pozvao preduzeća da konkurišu za vaučere
Fond za inovacionu delatnost pozvao je mikro, mala i preduzeća srednje veličine da od utorka konkurišu za inovacione vaučere. Inovacioni vaučeri su finansijski podsticaj... FINANSIJSKI PODSTICAJI DO 800.000 DINARA Fond za inovacije pozvao preduzeća da konkurišu za vaučere

Fond za inovacionu delatnost pozvao je mikro, mala i preduzeća srednje veličine da od utorka konkurišu za inovacione vaučere.

Inovacioni vaučeri su finansijski podsticaj preduzećima kojima su potrebne usluge od naučnoistraživačkih oganizacija za rešavanje tehničkog i tehnološkog problema.

Oni su, kako je napomenuto, podsticaj za transfer naučnih, tehnoloških ili inovativnih usluga, novih za preduzeća.

Inovacionim vaučerom se finansira do 60 procenata ukupnih troškova usluga, a maksimalno do 800.000 dinara, ne uključujući PDV.

Jedna osoba daje drugoj evre
Foto: Pixabay.com

Rok za prijavu zainteresovanih za vaučere počinje od utorka, a dodela inovacionih vaučera odvijaće se po redosledu pristiglih prijava.

Fond navodi da se preko ovih vaučera podiže nivo inovativnosti proizvoda koji postaju konkurentniji na tržištu.

Novac za inovacione vaučere biće obezbeđen iz republičkog budžeta za ovu godinu.

  • Ivona

    29.9.2020 #1 Author

    Zemlja smo vrhunskih strucnjaka, i imamo ozbiljne kapacitete za rast i razvoj u svim oblastima. Tako da je ovo jedna lepa vest, nadam se da ce se sto vise mikro i makro preduzeca odazvati pozivu.

    Odgovori

  • Nataly

    29.9.2020 #3 Author

    Sredstva su neophodna ali treba im pružiti podršku i prilikom promovisanja i prihvatanja inovacija.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...