razmotrena potreba uvođenja direktnog leta na relaciji Beograd–Baku

Jačanje saradnje Srbije i Azerbejdžana u oblasti turizma

BiznisSrbijaSvetTurizam

27.8.2024 18:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Jačanje saradnje Srbije i Azerbejdžana u oblasti turizma Jačanje saradnje Srbije i Azerbejdžana u oblasti turizma
Ministar turizma i omladine u Vladi Srbije Husein Memić razgovarao je danas sa predsednikom Državne agencije za turizam Azerbejdžana Fuadom Nagijevim i direktorom Turističke... Jačanje saradnje Srbije i Azerbejdžana u oblasti turizma

Ministar turizma i omladine u Vladi Srbije Husein Memić razgovarao je danas sa predsednikom Državne agencije za turizam Azerbejdžana Fuadom Nagijevim i direktorom Turističke organizacije ove zemlje Florijanom Zengcšmitom o jačanju bilateralne turističke saradnje.

Na sastanku je razmotrena potreba uvođenja direktnog leta na relaciji Beograd–Baku, a bilo je reči i o promociji turističkih potencijala dveju zemalja, navodi se na sajtu vlade.

Sagovornici su razgovarali i o Specijalizovanoj izložbi EXPO 2027, koja će biti održana u Beogradu, i tom prilikom je ministar uputio poziv Azerbejdžanu da uzme aktivno učešće na ovom događaju.

Memić je sa delegacijom Azerbejdžana razmotrio i pitanje banjskog turizma, kao i održavanje Konferencije UN o klimatskim promenama u novembru u Bakuu.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i direktor Turističke organizacije Azerbejdžana potpisali su Memorandum o razumevanju, čiji je cilj jačanje veza i prijateljstva dveju zemalja u oblasti turizma.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.