NARODNO POZORIŠTE OTVARA NOVU SEZONU Specijalni program na terasi i ulazu u teatar

KulturaLifestyleSrbija

29.8.2020 09:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

NARODNO POZORIŠTE OTVARA NOVU SEZONU Specijalni program na terasi i ulazu u teatar NARODNO POZORIŠTE OTVARA NOVU SEZONU Specijalni program na terasi i ulazu u teatar
Narodno pozorište, posle nekoliko meseci pauze zbog pandemije, ponovo otvara svoja vrata. Nacionalni teatar svečano počinje novu sezonu specijalnim umetničkim programom u subotu uveče... NARODNO POZORIŠTE OTVARA NOVU SEZONU Specijalni program na terasi i ulazu u teatar

Narodno pozorište, posle nekoliko meseci pauze zbog pandemije, ponovo otvara svoja vrata. Nacionalni teatar svečano počinje novu sezonu specijalnim umetničkim programom u subotu uveče od 22 sata.

Program, koji će se odvijati na terasi samog teatra, nosi naziv “Ponovo zajedno – Pogled promatrača menja sve”.

Publici će biti predstavljen bogat sadržaj iz različitih sfera umetnosti, kao što su drama, opera, balet i džez.

Spektakl će se odvijati na terasi i na ulazu u pozorište, a moći će da se prati sa Trga Republike, uz sve mere zaštite od Covid- 19, saopšteno je iz nacionalne teatarske ustanove.

U programu učestvuju glumci Drame Nacionalnog teatra – Radmila Živković (prvakinja Drame), Suzana Lukić, Bogdan Bogdanović i Nemanja Stamatović.

Iz ansambla Opere veče će ispuniti prvakinja i mecosopran Jadranka Jovanović, tenor Janko Sinadinović, sopran Evgenija Jeremić, korepetitor Srđan Jaraković i violončelistkinja orkestra Irina Skorikova.

Specijalni gosti ove gala večeri su Sofija Knežević, džez pevačica koja trenutno živi i radi u Njujorku i muzičar iz tog američkog grada, Eliot Lejson.

Foto: Pixabay.com

U baletskoj numeri nastupaju igrač solista Dejan Kolarov, kao i Milica Jević Drndarević, Silvija Džunja, Ana Ivančević, Tatjana Tatić, Teodora Spasić, Olga Olćan i Ljupka Stamenovski.

Narodno pozorište objavilo je i repertoar teatra za sledeći mesec, a prva premijera u novoj sezoni desiće se 9. septembra. U pitanju je čuveni komad Maksima Gorkog “Vasa Železnova i drugi”, u režiji Zlatka Svibena.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...