učestvovalo više od 200 preduzeća iz 14 evropskih organizacija u Srbiji

Održana prva velika CEBAC konferencija posvećena događaju EXPO 2027

SrbijaU fokusu

19.9.2024 15:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Održana prva velika CEBAC konferencija posvećena događaju EXPO 2027 Održana prva velika CEBAC konferencija posvećena događaju EXPO 2027
Prva velika konferencija Saveta evropskih poslovnih udruženja i privrednih komora u Srbiji (CEBAC), posvećena tematici Expo 2027, održana je u sredu u Beogradu. Sanja... Održana prva velika CEBAC konferencija posvećena događaju EXPO 2027

Prva velika konferencija Saveta evropskih poslovnih udruženja i privrednih komora u Srbiji (CEBAC), posvećena tematici Expo 2027, održana je u sredu u Beogradu.

Sanja Ivanić, generalna sekretarka CEBAC-a, otvorila je konferenciju naglašavajući da je posvećenost i cilj CEBAC-a da podrži svoje kompanije članice i poveže ih sa ključnim akterima na tržištu Srbije, te da je upravo ova konferencija jedan korak ka realizaciji tog cilja, navodi se u saopštenju.

Ovaj značajan događaj okupio je više od 200 preduzeća članica CEBAC-a, koji su imali priliku da se upoznaju sa ključnim detaljima i planovima za predstojeći EXPO 2027, koje su predstavili generalni direktor EXPO 2027, Dušan Borovčanin, i Boris Bjelica, generalni direktor Građevinske direkcije Srbije.

U saopštenju se ističe da među brojnim prilikama koje EXPO donosi privredi Srbije, posebno se izdvaja očekivani dolazak više od 100 delegacija iz celog sveta, organizacija oko 8000 paralelnih događaja i dolazak više miliona posetilaca. Ovaj prestižni događaj će se fokusirati na inovacije, infrastrukturne projekte i održivi razvoj, pružajući tako platformu za napredak i saradnju sa privrednicima.

Nakon radnog dela konferencije, upriličeno je svečano potpisivanje i priključenje Irsko-srpske privredne komore CEBAC-u, koji od jučerašnjeg dana čini 14 evropskih poslovnih organizacija sa više od 2000 preduzeća u Srbiji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.