PAD SPOLJNOTRGOVINSKE RAZMENE SRBIJE Izvoz manji za 7,6 procenata, a uvoz za 6,5 odsto u odnosu na lane

SrbijaVesti

30.9.2020 13:29 Autor: Julijana Vincan 0

PAD SPOLJNOTRGOVINSKE RAZMENE SRBIJE Izvoz manji za 7,6 procenata, a uvoz za 6,5 odsto u odnosu na lane PAD SPOLJNOTRGOVINSKE RAZMENE SRBIJE Izvoz manji za 7,6 procenata, a uvoz za 6,5 odsto u odnosu na lane
Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije za period od januara do avgusta dostigla je nivo od 25,08 milijardi evra, što predstavlja pad od sedam odsto... PAD SPOLJNOTRGOVINSKE RAZMENE SRBIJE Izvoz manji za 7,6 procenata, a uvoz za 6,5 odsto u odnosu na lane

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije za period od januara do avgusta dostigla je nivo od 25,08 milijardi evra, što predstavlja pad od sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Izvoz robe bio je vredan 10,619 milijardi evra, što predstavlja pad od 7,6 odsto u odnosu na isti period lane. Uvoz robe iznosio je 14,461 milijardu evra, što predstavlja pad od 6,5 procenata u odnosu na isti period 2019. godine.

Spoljnotrgovinska razmena
Foto: Pixabay.com

Spoljnotrgovinski deficit iznosi 3,842 milijarde evra, što je manje za 3,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 73,5 procenata i manja je od pokrivenosti u istom periodu prethodne godine, kada je iznosila 74,3 odsto.

Najveći obim razmene, čak 60,6 procenata ukupne razmene, Srbija je ostvarila sa zemljama članicama Evropske Unije, saopšteno je iz RZS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...