RADNICI NA ODSUSTVU I KOJI RADE OD KUĆE MOGU DA KORISTE ODMORE, zaključila Vlada Srbije

SrbijaVesti

7.4.2020 15:45 Autor: Ljiljana Begović 2

RADNICI NA ODSUSTVU I KOJI RADE OD KUĆE MOGU DA KORISTE ODMORE, zaključila Vlada Srbije RADNICI NA ODSUSTVU I KOJI RADE OD KUĆE MOGU DA KORISTE ODMORE, zaključila Vlada Srbije
Vlada Srbije donela je zaključak, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kojim je preporučeno da zaposleni koji u toku vanrednog... RADNICI NA ODSUSTVU I KOJI RADE OD KUĆE MOGU DA KORISTE ODMORE, zaključila Vlada Srbije

Vlada Srbije donela je zaključak, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kojim je preporučeno da zaposleni koji u toku vanrednog stanja posao obavljaju od kuće iskoriste preostali deo godišnjeg odmora za 2019. godinu u skladu sa zakonom, odnosno do 30. juna 2020. godine.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva rada, preporučeno je i da poslodavci koji u uslovima vanrednog stanja nisu u mogućnosti da organizuju proces rada te su zaposlene uputili na odsustvo, prednost daju korišćenju godišnjih odmora.

Dodaje se da poslodavci mogu da dozvole korišćenje preostalog dela godišnjeg odmora za 2019. godinu, zaključno sa 31. decembrom 2020. za zaposlene koji u toku vanrednog stanja posao obavljaju redovno, na svom radnom mestu.

Ministar rada Zoran Ðorđević kazao je da se na sve načine želi omogućiti građanima da sačuvaju svoje poslove i u toku vanrednog stanja, ali se, dodaje, istovremeno mora misliti i na poslodavce.

„Zato ćemo se na razne načine i svim novim merama koje donosimo truditi da jednako pomognemo svim građanima Srbije, na prvom mestu njihovom zdravlju, bezbednosti, ali i mogućnosti da ostvare sva prava koja im pripadaju“, naveo je Ðorđević.

  • SUNCOKRET

    17.2.2022 #1 Author

    Razumljivo. To što rade od kuće ne znači da ne rade i to nije njihovom voljom i odlukom već sticajem okolnosti zbog epidemije.

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    15.4.2022 #2 Author

    naravno da treba da koriste odmore to je osnovno pravo radnika

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...