Od startapa do firme sa preko 1.000 zaposlenih

Srpska kompanija HTEC preuzela američki Momentum Lab Design

Firme u fokusuInovacijePreduzetnikSrbijaU fokusuVesti

18.11.2021 11:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Srpska kompanija HTEC preuzela američki  Momentum Lab Design Srpska kompanija HTEC preuzela američki  Momentum Lab Design
Globalna kompanija za konsalting, softverski inženjering i razvoj digitalnih proizvoda HTEC Group, osnovana u Beogradu i sa sedištem u San Francisku, objavila je akviziciju... Srpska kompanija HTEC preuzela američki  Momentum Lab Design

Globalna kompanija za konsalting, softverski inženjering i razvoj digitalnih proizvoda HTEC Group, osnovana u Beogradu i sa sedištem u San Francisku, objavila je akviziciju američke kompanije Momentum Design Lab, koja je globalno priznata kao jedan od najboljih studija u oblasti produkt dizajna.

Ovo je treća po redu i strateški najvažnija akvizicija kompanije HTEC Group. Pored toga što će osnažiti već razvijene kapacitete za razvoj digitalnih proizvoda, ova akvizicija za HTEC Group znači i to da sada globalno zapošljava preko 1.000 ljudi, od kojih je više od 850 u Srbiji, a 150 u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Velikoj Britaniji, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Mađarskoj i Rumuniji.

U kompaniji su uvereni da će udvostručiti svoje poslovanje i naredne godine i dodatno ubrzati globalnu ekspanziju.

Momentum Design Lab ima dvodecenijsku ekspertizu, reputaciju i najkvalitetnije metodologije u dizajniranju digitalnih proizvoda koje će HTEC-u pomoći da transformiše industrije i poslovanje svojih klijenata, kao i da inovativnim digitalnim rešenjima unapredi kvalitet života ljudi širom sveta.

U portfoliju kompanije Momentum se nalazi 40 kompanija sa Fortune 500 liste, kao i mnogobrojni zanimljivi startapovi, a klijentima širom sveta pomogla je da dostignu ukupnu vrednost od preko 40 milijardi dolara.

Osnivač i generalni direktor HTEC-a Aleksandar Čabrilo izrazio je zadovoljstvo zbog sklopljenog posla i poželeo predstavnicima Momentuma dobrodošlicu u kompaniju.

“Spajanjem našeg inženjerskog talenta sa inovativnim načinom razmišljanja iz Silicijumske doline, imamo dobitnu kombinaciju za pružanje usluga digitalizacije najboljim svetskim kompanijama. HTEC će nastaviti da aktivno traga i akvizira kompanije koje dele naše vrednosti i kulturu, a to je deo šire strategije za rast i dostizanje cilja da postanemo jedna od globalno vodećih kompanija za razvoj digitalnih proizvoda, kao i prva kompanija iz Srbije koja je izašla na Njujoršku berzu”, rekao je Čabrilo.

“Za kompaniju kao što je naša, koja redefiniše šta je moguće, bilo je jako važno da nađe partnera koji će kvalitetom tehnoloških usluga upotpuniti naš talenat za dizajn i našoj bazi klijenata pružiti još veće mogućnosti. Tehnološka ekspertiza kompanije HTEC je prevazišla sva naša očekivanja i veoma smo nestrpljivi da ujedinimo snage kako bismo zajedno nastavili da gradimo inovativne proizvode koji unapređuju i transformišu način na koji danas poslujemo”, izjavio je povodom akvizicije osnivač kompanije Momentum Design Lab Dejvid Tomson (David Thomson).

Osnovan 2002. godine u Silicijumskoj dolini, Momentum Design Lab jedan je od pionira u UX, CX, i produkt dizajnu, koji danas ima globalno prisustvo preko svojih kancelarija u San Mateu, Njujorku, Sidneju i Londonu.

Od osnivanja startapa u okviru Poslovno-tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu 2008. godine kompanija HTEC je ostvarila neverovatne rezultate i godinama najbrži rast u regionu, pa je tako u poslednje dve godine narasla sa 250 zaposlenih u četiri tehnološko-razvojna centra u Srbiji na preko 1000 zaposlenih na 12 lokacija u šest zemalja Jugoistočne Evrope.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...