Vrednost preuzimanja oko 378 miliona dolara

Srpski Nordeus prodat američkoj kompaniji

SrbijaVesti

2.6.2021 17:47 Autor: Marko Miladinović 0

Srpski Nordeus prodat američkoj kompaniji Srpski Nordeus prodat američkoj kompaniji
Srpska gejming kompanija Nordeus prodata je američkom preduzeću Take-Two Interactive Software, a pretpostavlja se da bi konačna cena transakcije mogla da dostigne 378 miliona... Srpski Nordeus prodat američkoj kompaniji

Srpska gejming kompanija Nordeus prodata je američkom preduzeću Take-Two Interactive Software, a pretpostavlja se da bi konačna cena transakcije mogla da dostigne 378 miliona dolara, prenosi Businesswire.

Prema saopštenju iz Take-Two Interactive Software, 225 miliona dolara će biti isplaćeno unapred u gotovini i deonicama u vrednosti od 90 miliona dolara, ali konačna cena bi mogla da bude i veća.

Osnivački tim Nordeusa primiće naknadu za akcije i nastaviće da vodi kompaniju.

Nordeus, koji je osnovan 2010. godine, bavi se razvojem igara za društvene mreže i mobilne telefone, sa sedištem u Beogradu i kancelarijama u Londonu, Dablinu, San Francisku i Skoplju podseća N1.

Vode ga njegovi suosnivači Branko Milutinović, Milan Jovović, Ivan Stojisavljević i Tomislav Mihajlović. Milutinović je na društvenim mrežama potvrdio vest o akviziciji.

„Posle deset godina, zauzeli smo vodeću poziciju u fudbalskim igricama na telefonu, i osetili smo da smo spremni za sledeći korak. Izgleda da će sledeći korak biti, na svaki mogući način, bolji ukoliko ga budemo preduzeli sa partnerom kao što je Take-Two“, kazao je Milutinović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...