SRPSKI TURISTI OVE GODINE BIRALI DOMAĆE DESTINACIJE U avgustu zabeležen dvocifren rast gostiju

BiznisIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

1.10.2020 13:31 Autor: Marija Jovanović 6

SRPSKI TURISTI OVE GODINE BIRALI DOMAĆE DESTINACIJE U avgustu zabeležen dvocifren rast gostiju SRPSKI TURISTI OVE GODINE BIRALI DOMAĆE DESTINACIJE U avgustu zabeležen dvocifren rast gostiju
Srpski turisti zbog pandemije korona virusa ove godine radije su birali domaće destinacije, a kako pokazuju podaci Turističke organizacije Srbije, u avgustu je nastavljen... SRPSKI TURISTI OVE GODINE BIRALI DOMAĆE DESTINACIJE U avgustu zabeležen dvocifren rast gostiju

Srpski turisti zbog pandemije korona virusa ove godine radije su birali domaće destinacije, a kako pokazuju podaci Turističke organizacije Srbije, u avgustu je nastavljen kontinuiran rast dolazaka i noćenja.

Domaći turisti ostvarili su 1.000.516 noćenja, što je 23 odsto više nego u avgustu prošle godine. Samo mesec dana ranije, taj procenat bio je – 3,2 odsto u odnosu na jul prošle godine, dok su podaci za jun – 17 odsto, saopštila je TOS.

Foto: Pixabay.com

Domaći turisti su, na osnovu ostvarenih noćenja, u avgustu najviše bili zainteresovani za planinska i banjska mesta – Vrnjačku banju, Sokobanju, Zlatibor, Kopaonik, Taru i Divčibare. Veliko interesovanje domaći gosti pokazali su i za Taru, banje Vrdnik i Gornja Trepča, kao i za Staru Planinu.

Foto:Turistička organizacija Vrnjačka Banja

Strani turisti su, zbog još uvek limitiranih uslova za putovanje, ostvarili 80.160 noćenja, što je za 84 odsto manje nego u istom mesecu prošle godine, ali skoro 20.000 noćenja više nego u julu ove godine. Najviše noćenja ostvarili su turisti iz BIH, Turske, Nemačke, Rusije i Poljske.

Kako podseća TOS, blagi rast ukupnog turističkog prometa zabeležen je kako je leto odmicalo jer se sve više domaćih, ali i stranih turista opredeljivalo za odmor u našoj zemlji.

 • Lazar

  1.10.2020 #1 Author

  Srbija je lepa zemlja, i sav nas novac red je da malo ostane i kod nas.

  Odgovori

  • Strahinja

   1.10.2020 #2 Author

   Steta sto ovako mora nesto da se desi da malo pogledamo i u „svoje dvoriste“

   Odgovori

 • Goca Bg

  1.10.2020 #3 Author

  A i dalje se zale da im je lose poslovanje…

  Odgovori

  • Titanik

   2.10.2020 #4 Author

   Trebalo bi više da cenimo naše destinavije i kada nije ovakva situacija.

   Odgovori

 • Ivan

  1.10.2020 #5 Author

  Malo da upoznamo i nasu Srbiju

  Odgovori

 • Tina

  1.10.2020 #6 Author

  Zahvaljujući koroni, većina nas je videla lepotu naše zemlje

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...