Planirano je da se fabrika u Kalugi pretvori u izvozni centar

Stellantis planira proizvodnju Fiata u Rusiji od 2022. godine

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleSrbijaU fokusuVesti

22.7.2021 11:49 Autor: Miljan Paunović 0

Stellantis planira proizvodnju Fiata u Rusiji od 2022. godine Stellantis planira proizvodnju Fiata u Rusiji od 2022. godine
Kompanija Stellantis će pokrenuti proizvodnju lakih komercijalnih vozila Fiat Scudo u Rusiji do kraja 2022. godine, najavio je taj multinacionalni proizvođač automobila. Peta najveća... Stellantis planira proizvodnju Fiata u Rusiji od 2022. godine

Kompanija Stellantis će pokrenuti proizvodnju lakih komercijalnih vozila Fiat Scudo u Rusiji do kraja 2022. godine, najavio je taj multinacionalni proizvođač automobila.

Peta najveća automobilska grupa na svetu, sa 14 brendova u svom portfelju, planira da proizvodi Fiatova vozila u fabrici automobila u ruskom gradu Kalugi.

Ovaj pogon je zajedničko preduzeće Stellantisa, koji ima 70 odsto vlasničkog udela, i japanskog Mitsubishi Motorsa koji poseduje preostalih 30 procenata, prenosi Tanjug pozivajući se na Russia Today.

Planirano je da se fabrika u Kalugi pretvori u izvozni centar, koji će proizvoditi motore i vozila za izvoz na tržište Evrope, Latinske Amerike i Severne Afrike.

„Drago mi je da najavim da će sledeće godine, brendovima Peugeot, Citroen i Opel koji se proizvode u Kalugi biti dodat i brend Fiat Professional automobili“, rekao je viši potpredsednik Stelantisa za Evroaziju Gzavje Dišman, preneo je Reuters.

Dodao je da u perspektivi to vidi kao „početak duge istorije novog brenda u Kalugi“.

Pre deset godina, fabrika u Kalugi je proizvodila Fiatov model Ducato, ali je proizvodnju okončala s prestankom partnerstva između Fiata i grupe Solers.

U ovoj fabrici se sada proizvode automobili Peugeot 408, Citroen C4 Sedan, Opel Zafira, Mitsubishi Outlander i Mitsubishi Paero Sport, kao i nekoliko modela kombija marke Peugeot i Citroen.

Pogon ima dve montažne linije, što mu omogućava da proizvede do 125 hiljada vozila godišnje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...