RUSKA VAKCINA SPUTNJIK V STIGLA U SRBIJU Prvi kontigent dopremljen u Institut Torlak

SrbijaVesti

30.12.2020 12:08 Autor: Marija Jovanović 0

RUSKA VAKCINA SPUTNJIK V STIGLA U SRBIJU Prvi kontigent dopremljen u Institut Torlak RUSKA VAKCINA SPUTNJIK V STIGLA U SRBIJU Prvi kontigent dopremljen u Institut Torlak
Prve doze ruske vakcine Sputnjik V stigle su u Srbiju i dopremljene su u Institut Torlak. „Srbija je jedina zemlja u Evropi, a možda... RUSKA VAKCINA SPUTNJIK V STIGLA U SRBIJU Prvi kontigent dopremljen u Institut Torlak

Prve doze ruske vakcine Sputnjik V stigle su u Srbiju i dopremljene su u Institut Torlak.

„Srbija je jedina zemlja u Evropi, a možda i u svetu koja trenutno ima dve vakcine različitih proizvođača. To je jedna američka Pfizer, koju smo dobili pre nekoliko dana i koja je već u upotrebi, a danas smo dobili 2.400 ruskih vakcina Sputnjik V“, kazao je ovom prilikom državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.  

Foto: Tanjug

Kako je najavio, već 4. januara stiže kontigent Pfizer vakcina koji će se dopremati na nedeljnom nivou po 20.000, tako da bi u januaru Srbija trebalo da dobije 78.000 doza, u februaru 98.000, a u martu 114.000.

Kada je reč o vakcini Sputnjik V, Đerlek je rekao da se za dan, dva očekuje uvozna dozvola i sertifikat, tako da se upotreba može očekivati već u januaru.

„Ono što je zajedničko i što je bitno za ove vakcine jeste da su obe izuzetno kvalitetne, bezbedne i da daju dobre rezultate“, naglasio je on.

Foto: Tanjug

Državni sekretar kazao je da se očekuje i kineska vakcina i da su pitanju dani kada će za nju stići papiri.

Đerlek je apelovao na građane da se odazovu masovnoj vakcinaciji jer je to jedno što može pomoći u borbi protiv Covid-19.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...