STVARA SE ČETVRTI NAJVEĆI PROIZVOĐAČ AUTOMOBILA NA SVETU Početkom sledeće godine spajaju se Fiat Chrysler i PSA Grupa

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleU fokusuVesti

19.11.2020 10:27 Autor: Julijana Vincan 0

STVARA SE ČETVRTI NAJVEĆI PROIZVOĐAČ AUTOMOBILA NA SVETU Početkom sledeće godine spajaju se Fiat Chrysler i PSA Grupa STVARA SE ČETVRTI NAJVEĆI PROIZVOĐAČ AUTOMOBILA NA SVETU Početkom sledeće godine spajaju se Fiat Chrysler i PSA Grupa
Akcionari kompanije Fiat Chrysler i PSA Grupe sastaće se 4. januara, kako bi odobrili planirano spajanje i stvorili Stellantis, četvrtog najvećeg proizvođača automobila na... STVARA SE ČETVRTI NAJVEĆI PROIZVOĐAČ AUTOMOBILA NA SVETU Početkom sledeće godine spajaju se Fiat Chrysler i PSA Grupa

Akcionari kompanije Fiat Chrysler i PSA Grupe sastaće se 4. januara, kako bi odobrili planirano spajanje i stvorili Stellantis, četvrtog najvećeg proizvođača automobila na svetu.

U decembru su se italijansko-američki Fiat Chrysler (FCA) i francuski PSA dogovorili da se udruže u sporazumu o spajanju od 38 milijardi dolara, objedinjujući Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Maserati i Peugeot, Opel, Citroën, DS i druge.

Dve kompanije obavezale su se da će se spojiti do kraja prvog kvartala sledeće godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...