Počela prerada šećerne repe

Sunoko očekuje oko 1,4 miliona tona sirovine

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

20.9.2021 13:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Sunoko očekuje oko 1,4 miliona tona sirovine Sunoko očekuje oko 1,4 miliona tona sirovine
Kompanija Sunoko započela je novu kampanju prerade šećerne repe. Ove godine očekuje se oko 1,4 miliona tona sirovine sa oko 24.000 hektara zemlje i... Sunoko očekuje oko 1,4 miliona tona sirovine

Kompanija Sunoko započela je novu kampanju prerade šećerne repe. Ove godine očekuje se oko 1,4 miliona tona sirovine sa oko 24.000 hektara zemlje i 240.000 tona proizvedenog šećera. Prema saopštenju, prijem šećerne repe već je počeo u fabrikama u Vrbasu, Pećincima i Kovačici i sve tri šećerane rade u optimalnom kapacitetu.

Bez obzira na izazove vegetacije, iz kompanije Sunoko poručuju da će i ove godine imati dobru sezonu.

Značajno je unapređena zaštita od bolesti lista, a intezivirani su i napori da se obezbedi kontinuirana edukacija proizvođača, izjavio je direktor kompanije Sunoko Slobodan Košutić. On je rekao da im je cilj da ove godine ostvare u proseku 10 tona šećera po hektaru, te da su to već uspeli sa proizvođačima koji su ispratili njihovu tehnologiju proizvodnje.

Što se tiče uslova ugovaranja proizvodnje šećerne repe za sledeću godinu, kompanija nudi cenu od 40 evra po toni plative repe i bonus za proizvođače sa natprosečnom digestijom.

U saopštenju navode i da kompanija proizvođačima obezbeđuje najkvalitetnije repromaterijale po veoma povoljnim uslovima na tržištu i beskamatne avanse za finansiranje proizvodnje. Osim toga, oni mogu dobiti i podršku za nabavku poljoprivredne mehanizacije i zakup poljoprivrednog zemljišta.

Sa svoja tri proizvodna centra kompanija Sunoko je najefikasniji proizvođač šećera u jugoistočnoj Evropi. Ona ima godišnji izvoz od 150.000 tona, dodaje se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...