SUPERBOGATI JOŠ BOGATIJI Imovina ovih Nemaca za vreme krize premašila 500 milijardi evra

BiznisEUVesti

8.10.2020 08:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SUPERBOGATI JOŠ BOGATIJI Imovina ovih Nemaca za vreme krize premašila 500 milijardi evra SUPERBOGATI JOŠ BOGATIJI Imovina ovih Nemaca za vreme krize premašila 500 milijardi evra
Klub superbogatih Nemačke je tokom krize izazvane korona virusom porastao, a njihov imetak je značajno povećan. Ukupna vrednost imovine „dolar milijardera“ porasla je, nakon... SUPERBOGATI JOŠ BOGATIJI Imovina ovih Nemaca za vreme krize premašila 500 milijardi evra

Klub superbogatih Nemačke je tokom krize izazvane korona virusom porastao, a njihov imetak je značajno povećan.

Ukupna vrednost imovine „dolar milijardera“ porasla je, nakon pada na početku pandemije, do kraja jula na 507 milijardi evra, procenile su konsultantska kuća „PwC“ i švajcarska banka UBS. Takođe, porastao je i broj članova u takozvanom klubu superbogatih sa 114 na 119, prenosi Tanjug.

Najbogatija porodica u Nemačkoj je porodica Rajman (Reimann), čija imovina se procenjuje na 32 milijardi evra. Ova porodica poseduje kompaniju Jakobs (Jacobs) i kozmetički brend Koti (Coti).

Na drugom mestu je osnivač Lidla Diter Švarc (Dieter Schwarz) sa oko 30 milijardi evra imovine. Podsetimo, upravo je ovaj biznismen nedavno, ponovo proglašen za najbogatijeg Nemca, na tradicionalnoj listi koju objavljuje „Welt am Sonntag“, nedeljno izdanje dnevnika Welt.

Švarc, koji ima 80 godina, vlasnik je Schwartz grupe, pod čijom kapom su dva brenda Lidl i Kaufland. Švarc je, takođe, izvršni direktor lanca supermarketa Lidl, kao i hipermarketa Kaufland.

Foto: Pixabay.com

Na trećem mestu liste, koju su sastavili konsultantska kuća „PwC“ i švajcarska banka UBS, su Suzane Klaten i Štefan Kvandt. Oni poseduju polovinu deonica BMW, međutim njihova imovina je smanjila za 1,5 milijardi zbog pandemije i sada iznosi 25 milijardi evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...