AMERIČKA KOMPANIJA PRVI PUT SAOPŠTILA KOLIKO DUGO ĆE TRAJATI SUSPENZIJA NALOGA UTVRĐENA U JANUARU

Trampa na Facebooku neće biti bar još dve godine

LifestyleVestiZanimljivosti

4.6.2021 19:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Trampa na Facebooku neće biti bar još dve godine Trampa na Facebooku neće biti bar još dve godine
Suspenzija profila bivšeg predsednika SAD-a Donalda Trumpa trajaće najmanje dve godine, saopštili su iz kompanije Facebook. Naveli su i da će Trumpov profil biti... Trampa na Facebooku neće biti bar još dve godine

Suspenzija profila bivšeg predsednika SAD-a Donalda Trumpa trajaće najmanje dve godine, saopštili su iz kompanije Facebook. Naveli su i da će Trumpov profil biti podoban za vraćanje na mrežu u januaru 2023. godine, kada će tražiti od stručnjaka da odluče „da li je prestao rizik za javnu bezbednost“.

Kompanija je bivšem predsedniku Amerike suspendovala profil nakon komentara koje je, putem mreže, davao o neredima u Capitol Hillu.

„S obzirom na ozbiljnost okolnosti koje su dovele do suspenzije profila gospodina Trumpa, verujemo da su njegovi postupci predstavljali ozbiljno kršenje naših pravila, što zaslužuje najvišu dostupnu kaznu, prema novim izvršnim protokolima“, napisao je Nick Clegg, potpredsednik za globalne poslove na Facebooku, u objavi na blogu kompanije.

Ako Trumpov profil bude vraćen na mrežu, za svako dalje kršenje biće podvrgnut nizu „brzoeskalirajućih sankcija“, uključujući i trajnu suspenziju.

Iz Facebooka su poručili i da ukidaju politiku firme koja objave političara tretira drugačije od onih ostalih korisnika. Ta se politika prethodno koristila da bi se Trumpu, ali i drugim svetskim liderima omogućilo objavljivanje sadržaja koji, možda, krše Facebook pravila.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...