SVE VIŠE ZARAŽENIH U REGIONU Hrvatska na prvom mestu po broju obolelih

IzdvajamoRegionVesti

31.3.2020 12:52 Autor: Ljiljana Begović 3

SVE VIŠE ZARAŽENIH U REGIONU Hrvatska na prvom mestu po broju obolelih SVE VIŠE ZARAŽENIH U REGIONU Hrvatska na prvom mestu po broju obolelih
Broj obolelih od korona virusa u regionu Balkana svakog dana je u porastu, što je u skladu sa kretanjem pandemije i na svetskom novou.... SVE VIŠE ZARAŽENIH U REGIONU Hrvatska na prvom mestu po broju obolelih

Broj obolelih od korona virusa u regionu Balkana svakog dana je u porastu, što je u skladu sa kretanjem pandemije i na svetskom novou. Po broju obolelih, Hrvatska je na prvom mestu ali je dobra vest što beleži linearni, a ne eksponencijalni, rast broja zaraženih korona virusom.

Broj  potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom u Hrvatskoj je 790, umrlo je šest ljudi, a oporavila se 64 pacijenata. Kako eskalira korona kriza u Hrvatskoj tako se sve češće preispituju stroge mere uvedene kako bi se sprečilo širenje virusa. Novozaraženih je sada manje nego dan ranije kada je za 24 sata obolela 71 osoba. Virovitičko-podravska županija jedina u Hrvatskoj nema ni jedan slučaj zaraze korona virusom.

U Crnoj Gori je potvrđeno još 14 osoba koje su zaražene korona virusom, tako da je ukupno 105 obolelih, a analizirano je novih 115 uzoraka, navodi RTCG. Korona virusom u Crnoj Gori do sada je zaraženo 10 zdravstvenih radnika – šest lekara i četiri medicinske sestre, dok je 237 njih u kućnoj izolaciji, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Svi oni su, kako tvrde nadležni, virusu bili izloženi izvan radnog mesta.

U Sloveniji je 756 ljudi obolelo od korona virusa, prenosi agencija STA. U ovoj zemlji do sada je preminulo 11 zaraženih ljudi. U Severnoj Makedoniji ukupan broj obolelih se popeo na 285, do sada je preminulo sedam osoba , dok se jedna osoba nalazi u teškom stanju, saopštilo je tamošnje Ministarstvo zdravlja.

U BiH u poslednjih 24 sata evidentirano je još sedam osoba zaraženih korona virusom u Tuzlanskom kantonu, što je broj obolelih u toj državi povećalo na 386 osoba. Kantonalna ministarka zdravlja Dajana Čolić izjavila je da je nakon testiranja 68 uzoraka u Zavodu za mikrobiologiju tuzlanskog UKC-a sedam označeno pozitivnim na korona virus.

Od korona virusa do sada je u svetu obolelo više od 787.000 ljudi, a od posledica zaraze preminulo je 38.000 pacijenata. Prema podacima Univerziteta „John Hopkins“, Od Covida-19 se oporavilo  166.000 pacijenata.

  • MAJA

    26.6.2022 #1 Author

    Kad se setim tih dana nije mi svejedno

    Odgovori

  • NINICA

    31.8.2022 #2 Author

    Da se be ponovi!

    Odgovori

  • MARE

    25.9.2022 #3 Author

    Preziveh je i ja, grip kao i davno nam poznati samo dobijes gratis sedam dana obaveznog bolovanja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...