BROJ ZARAŽENIH KORONOM U SVETU SKORO 12 MILIONA U Italiji opao broj slučajeva, posle pet dana rasta

SvetVesti

6.7.2020 11:13 Autor: Julijana Vincan 0

BROJ ZARAŽENIH KORONOM U SVETU SKORO 12 MILIONA U Italiji opao broj slučajeva, posle pet dana rasta BROJ ZARAŽENIH KORONOM U SVETU SKORO 12 MILIONA U Italiji opao broj slučajeva, posle pet dana rasta
Širom planete do sada je obolelo više od 11,57 miliona ljudi, od kojih se oporavilo oko 6,5 miliona i preminulo 537.047 pacijenata. Najveći broj... BROJ ZARAŽENIH KORONOM U SVETU SKORO 12 MILIONA U Italiji opao broj slučajeva, posle pet dana rasta

Širom planete do sada je obolelo više od 11,57 miliona ljudi, od kojih se oporavilo oko 6,5 miliona i preminulo 537.047 pacijenata. Najveći broj slučajeva i dalje imaju SAD, skoro tri miliona inficiranih, ali i žrtava Covid-19 sa 132.571 preminulih.

Italija je u nedelju zabeležila pad u broju zaraženih, nakon što je pet dana uzastopno taj broj blago rastao. Prema podacima Ministarstva zdravlja te zemlje, u protekla 24 sata zabeleženo još 192 novoobolelih, dok je dan ranije taj broj iznosio 235. U istom periodu je zabeleženo još sedam smrtnih slučajeva. Italija ukupno ima 241.611 slučajeva, dok je preminulo 34.861 osoba.

Foto: Tanjug/AP

Nemačka vojska počela je obuku službenih pasa za otkrivanje Covid-19. Bundesver i Fondacija veteriranske visoke škole (TiHo) iz Hanovera, trenutno testiraju mogućnost da službeni psi budu obučeni za otkrivanje korona virusa. U Nemačkoj ima blizu 200.000 obolelih, dok je oko 9.000 pacijenata preminulo.

Indija je otkazala planirano ponovno otvaranje Tadž Mahala, pozivajući se na rizik od širenja zaraze zbog posetilaca koji dolaze da vide ovaj spomenik iz 17. veka. Lokalne vlasti izdale su novu uredbu kojom se produžava zatvaranje spomenika u Agri i okolini grada, ali nije precizirano na koliko dugo.

Broj infekcija u ovoj zemlji raste najbržim tempom u poslednja tri meseca. U poslednja 24 časa prijavljeno je 24.850 novih slučajeva i više od 600 smrti. U Indiji je do sada inficirano skoro 700.000 ljudi, dok je preminulo blizu 20.000.

Foto: Tanjug/AP

Na stotine naučnika tvrde da postoje dokazi da male čestice korona virusa u vazduhu mogu da zaraze ljude i pozivaju Svetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) da revidira preporuke, prenosi Tanjug pozivajući se na New York Times. Stav SZO je da se virus širi prvenstveno od osobe do osobe kroz male kapljice iz nosa ili usta, koje se izbacuju kada osoba sa Covid-19 kašlje, kine ili govori.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...