G20 PRODUŽAVA ZAMRZAVANJE OTPLATE DUGA SIROMAŠNIM ZEMLJAMA Pomeranje roka za najmanje šest meseci

SvetVesti

14.10.2020 10:33 Autor: Julijana Vincan 0

G20 PRODUŽAVA ZAMRZAVANJE OTPLATE DUGA SIROMAŠNIM ZEMLJAMA Pomeranje roka za najmanje šest meseci G20 PRODUŽAVA ZAMRZAVANJE OTPLATE DUGA SIROMAŠNIM ZEMLJAMA Pomeranje roka za najmanje šest meseci
Zemlje članice Grupe 20 najjačih ekonomija sveta saglasiće se da produže zamrzavanje otplate dugova siromašnim zemljama najmanje za šest meseci od sledeće godine, kao... G20 PRODUŽAVA ZAMRZAVANJE OTPLATE DUGA SIROMAŠNIM ZEMLJAMA Pomeranje roka za najmanje šest meseci

Zemlje članice Grupe 20 najjačih ekonomija sveta saglasiće se da produže zamrzavanje otplate dugova siromašnim zemljama najmanje za šest meseci od sledeće godine, kao i da usvoje zajednički pristup u rešavanju tog problema, pokazuje nacrt saopštenja.

U nacrtu za virtuelni sastanak, ministri finansija i guverneri Centralnih banaka iz Grupe 20 zemalja su naveli da će u aprilu 2021. godine obaviti reviziju, odnosno, razmotriće da li je potrebno da dalje produže zamrzavanje otplate dugova za šest meseci, prenosi Tanjug navode agencije Reuters.

Evro i dolar vezani
Foto: Pixabay.com

Složili su se da zauzmu koordiniran pristup i usvoje „zajednički okvir“ za dužničke akcije koje se preduzimaju izvan Inicijative za obustavljanje servisiranja duga (DSSI) koja je odobrena u aprilu.

Tagovi
G20 NOVAC SVET

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...