IZ MESECA U MESEC SVE BOGATIJI Pandemija ide na ruku milijarderu koji proizvodi respiratore

LifestyleSvetZdravlje

24.4.2020 13:42 Autor: Ljiljana Begović 0

IZ MESECA U MESEC SVE BOGATIJI Pandemija ide na ruku milijarderu koji proizvodi respiratore IZ MESECA U MESEC SVE BOGATIJI Pandemija ide na ruku milijarderu koji proizvodi respiratore
Najbogatiji čovek Singapura Li Sjiting (Li Xiting) svakoga dana je bogatiji za 37,7 miliona dolara ili mesečno celu milijardu. Li je jedan od osnivača kompanije... IZ MESECA U MESEC SVE BOGATIJI Pandemija ide na ruku milijarderu koji proizvodi respiratore

Najbogatiji čovek Singapura Li Sjiting (Li Xiting) svakoga dana je bogatiji za 37,7 miliona dolara ili mesečno celu milijardu. Li je jedan od osnivača kompanije „Shenzhen Mindray“ koja se bavi proizvodnjom respiratora. Vrednost ove kompanije je samo od početka ove godine prema podacima „Bloomberga“ narasla sa 4,3 milijarde na 13,5 milijardi dolara, prenosi „South China Morning Post“.

Li Xiting (Foto: @asiaonecom Twitter)

Ogroman rast vrednosti kompanije je počeo samim izbijanjem epidemije u Wuhanu, još krajem januara. Vrednost kompanije je narasla na neverovatnih 46,5 milijardi dolara, posebno nakon što su u martu krenule hiljade narudžbi njihove opreme iz više od stotinu zemlja sveta, piše kineski list.

Li Sjiting kaže kako je, za razliku od proizvodnje medicinskih maski, za proizvodnju respiratora potrebna visoka tehnološka specijalizacija, te da njihova kompanija trenutno prima na stotine ponuda. Ova kompanija trenutno može da proizvede 2.200 respiratora nedeljno, što čini 20 procenata trenutne svetske proizvodnje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...