NASTAVAK AMERIČKOG PRITISKA NA KINU Vašington raskinuo tri sporazuma sa Hong Kongom

SvetVesti

20.8.2020 11:06 Autor: Vladimir Jokanović 0

NASTAVAK AMERIČKOG PRITISKA NA KINU Vašington raskinuo tri sporazuma sa Hong Kongom NASTAVAK AMERIČKOG PRITISKA NA KINU Vašington raskinuo tri sporazuma sa Hong Kongom
Sjedinjene Američke Države suspendovale su ili raskinule tri bilateralna sporazuma sa Hong Kongom u oblasti izručenja i oslobađanja od poreza, kao deo odgovora na... NASTAVAK AMERIČKOG PRITISKA NA KINU Vašington raskinuo tri sporazuma sa Hong Kongom

Sjedinjene Američke Države suspendovale su ili raskinule tri bilateralna sporazuma sa Hong Kongom u oblasti izručenja i oslobađanja od poreza, kao deo odgovora na kineski zakon o nacionalnoj bezbednosti u Hong Kongu.

„Ovi koraci naglašavaju našu duboku zabrinutost zbog odluke Pekinga da usvoji Zakon o nacionalnoj bezbednosti, koji je umanjio slobode naroda Hong Konga“, rekla je portparolka Stejt departmenta Morgan Ortagus, preneo je Tanjug, pozivajući se na AP.

Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) ranije je rekao da Hongkong više nema pravo na dalji povlašćeni tretman koji je uživao na osnovu autonomije stečene kada je Velika Britanija tu teritoriju 1997. godine vratila Kini.

SAD su već preduzele korake kako bi se ukinuo povlašćeni položaj Hongkonga, uvodeći sankcije toj teritoriji i kineskim zvaničnicima koji učestvuju u sprovođenju ovog zakona.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...