Tehnološka konferencija u Denveru

Nvidia predstavila softverske pakete za pomoć firmama koje koriste AI (VIDEO)

Hi-techLifestyleSvet

30.7.2024 09:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nvidia predstavila softverske pakete za pomoć firmama koje koriste AI (VIDEO) Nvidia predstavila softverske pakete za pomoć firmama koje koriste AI (VIDEO)
Kompanija Nvidia najavila je niz ažuriranja svojih softverskih ponuda koje imaju za cilj da olakšaju većem broju preduzeća da koriste generativnu veštačku inteligenciju. Vodeći... Nvidia predstavila softverske pakete za pomoć firmama koje koriste AI (VIDEO)

Kompanija Nvidia najavila je niz ažuriranja svojih softverskih ponuda koje imaju za cilj da olakšaju većem broju preduzeća da koriste generativnu veštačku inteligenciju.

Vodeći proizvođač čipova zvanično je objavio “NIM-ove”, odnosno Nvidia mikro servise za zaključivanje – softverske pakete koji se bave mnogim logističkim problemima potrebnim za korišćenje AI za određenu svrhu. Generativna AI, tehnologija koja stoji iza četbotova, prepoznavanja glasa i drugih automatizovanih ljudskih interakcija sa računarima, često zahteva orkestraciju brojnih delova hardvera, softvera i pronalaženja informacija. Mnoge kompanije nemaju potrebnu stručnost, pa Nvidia pokušava da je pruži kroz svoje mikro servise, uz naknadu.

Osnivač Nvidije i njen izvršni direktor Džensen Huang predstavio je najnoviju ponudu svoje kompanije u ponedeljak na Siggraph konferenciji u Denveru.

On je na konferenciji o grafičkoj tehnologiji — poslednjem u nizu pojavljivanja na javnim događajima — nastojaO da ubedi što je moguće više industrija da počnu da koriste njegovu tehnologiju i učine AI prodornom u ekonomiji. Rano jutros se pojavio na sceni sa osnivačem Facebooka Markom Zakerbergom.

Nvidijini čipovi su postali ključni za nalet u izgradnji novih sistema koji se koriste za podršku računarstva veštačke inteligencije. Prihod kompanije se udvostručio prošle godine i na putu je da se ponovo udvostruči u tekućoj fiskalnoj godini.

Kako prenosi Bloomberg, softver i usluge su uključeni u Nvidia AI Enterprise proizvod, koji košta 4.500 dolara po korišćenom grafičkom procesoru godišnje. Softver i usluge su dizajnirani da rade na Nvidia hardveru.

„Nvidia NIM je sveobuhvatno rešenje za primenu generativne veštačke inteligencije koja je pojednostavljena za programere, ali napravljena za velike aplikacije“, rekao je Kari Briski, Nvidijin potpredsednik za upravljanje proizvodima za AI i HPC softverske razvojne komplete.

Nvidia je učinila oko 100 mikro servisa za zaključivanje dostupnim i sada objavljuje završene verzije. Na primer, usluge Getty Images Holdingsa dobijaju poboljšano generisanje slika visoke rezolucije tako što softver čini boljim u razumevanju tekstualnih upita. I generator trodimenzionalnih slika Edify kompanije Shutterstock počinje sa radom sa mogućnošću da odgovori slične zahteve.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.