PAD BDP RUSIJE DO PET ODSTO Oporavak iduće godine, tvrdi Kudrin

SvetVesti

5.10.2020 13:30 Autor: Vladimir Jokanović 1

PAD BDP RUSIJE DO PET ODSTO Oporavak iduće godine, tvrdi Kudrin PAD BDP RUSIJE DO PET ODSTO Oporavak iduće godine, tvrdi Kudrin
Pad bruto domaćeg proizvoda Rusije do kraja 2020. godine mogao bi da dostigne 4,0 do 5,0 odsto, a projekcija rasta BDP-a za narednu godinu... PAD BDP RUSIJE DO PET ODSTO Oporavak iduće godine, tvrdi Kudrin

Pad bruto domaćeg proizvoda Rusije do kraja 2020. godine mogao bi da dostigne 4,0 do 5,0 odsto, a projekcija rasta BDP-a za narednu godinu će takođe biti pogoršana, izjavio je predsednik Računovodstvene komore Rusije, Aleksej Kudrin.

„Budžet za iduću godinu zasnovan je na makroekonomskoj projekciji, prema kojoj se očekuje oporavak 2021. godine. Moram da kažem da ta projekcija nije uzela u obzir drugi talas Covid-19, koji je, nažalost, krenuo“, rekao je Kudrin, prenosi Tanjug, pozivajući se na Tass.

Samim tim, kako je dodao Kudrin, ovogodišnji pad BDP biće verovatno veći od zvanično predviđenog i iznosiće između četiri i pet procenata.

  • TINA

    11.3.2022 #1 Author

    S obzirom na situaciju, ocekivano je

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...