U SVETU OKO ŠEST MILIONA AKTIVNIH SLUČAJEVA KORONE Brazil i SAD i dalje sa najviše obolelih i preminulih

SvetVesti

28.7.2020 11:10 Autor: Julijana Vincan 0

U SVETU OKO ŠEST MILIONA AKTIVNIH SLUČAJEVA KORONE Brazil i SAD i dalje sa najviše obolelih i preminulih U SVETU OKO ŠEST MILIONA AKTIVNIH SLUČAJEVA KORONE Brazil i SAD i dalje sa najviše obolelih i preminulih
Od početka pandemije širom planete je od korona virusa zaraženo oko 16,7 miliona ljudi. Izlečeno je više od 10,2 miliona pacijenata, a preminulo 656.853.... U SVETU OKO ŠEST MILIONA AKTIVNIH SLUČAJEVA KORONE Brazil i SAD i dalje sa najviše obolelih i preminulih

Od početka pandemije širom planete je od korona virusa zaraženo oko 16,7 miliona ljudi. Izlečeno je više od 10,2 miliona pacijenata, a preminulo 656.853. Trenutno ima oko šest miliona aktivnih slučajeva.

Najveći broj slučajeva i dalje je u SAD, prema podacima portala „Worldmeters“, više od 4,4 miliona obolelih i 150,444 žrtava. Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) saopštio je u ponedeljak da je u SAD registrovano novih 61.795 slučajeva zaraze i još 564 preminulih osoba.

Brazil je u ponedeljak prijavio još 23.384 novozaraženih, dok je ukupno više od 2,4 miliona obolelih. Preminulo je još 614 osoba, a ukupno je do sada preminulo 87.737 ljudi.

Foto: Tanjug/AP

U Meksiku je u prethodna 24 sata potvrđeno 4.973 novoinficiranih, dok su preminule još 342 osobe, prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters. Vlada te zemlje saopštila je da je stvarni broj zaraženih najverovatnije znatno veći nego što zvanični podaci to pokazuju. Do sada je u Meksiku registrovano blizu 400.000 inficiranih, dok je preminulo 44.022 pacijenata.

Vlasti Hongkonga najavile su nove mere u cilju suzbijanja zaraze, prenosi „Guardian“. Ta zemlja šesti dan beleži trocifren broj novoinficiranih, a više od polovine ukupnog broja slučajeva zabeleženo je u julu. Ukupno ima 2.779 obolelih, a preminule su 22 osobe.

Foto: Tanjug/AP

Vijetnam proglasio karantin u milionskom gradu

U utorak je proglašen dvonedeljni karantin u trećem gradu po veličini u Vijetnamu, nakon što je otkriveno još 15 slučajeva u bolnicama. U nedelju je Vlada naredila da se zatvore sva preduzeća koja ne obavljaju neophodne poslove. Zatražila je i da se ljudi drže fizičke distance u gradu koji broji više od milion stanovnika. U Vijetnamu je do sada registrovan 431 oboleli, bez smrtnih ishoda. Vijetnam još nije otvorio granice za turiste.

Foto: Tanjug/AP

SZO: Broj zaraženih udvostručen za 6 nedelja

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus (Tedros Adhanom Ghebreyesus) izjavio je u Ženevi da se pandemija i dalje ubrzava i da je udvostručen broj zaraženih tokom proteklih šest sedmica.

On će u toku nedelje sazvati Komisiju za vanredne situacije SZO, šest meseci nakon što je 30. januara SZO proglasila vanrednu situaciju u javnom zdravstvu na međunarodnom nivou. Komisija će dati savete o daljoj borbi protiv pandemije, prenosi Tanjug pisanje AP.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...