PONOVO RADE BIOSKOPI U KINI, POSLE POLA GODINE Obavezno nošenje maski tokom projekcije filmova

LifestyleSvetVesti

20.7.2020 14:07 Autor: Vladimir Jokanović 0

PONOVO RADE BIOSKOPI U KINI, POSLE POLA GODINE Obavezno nošenje maski tokom projekcije filmova PONOVO RADE BIOSKOPI U KINI, POSLE POLA GODINE Obavezno nošenje maski tokom projekcije filmova
U Kini je od ponedeljka posle šest meseci ponovo dozvoljen rad bioskopa u oblastima „niskog rizika“ od zaraze korona virusom, prema preporuci Kineske filmske... PONOVO RADE BIOSKOPI U KINI, POSLE POLA GODINE Obavezno nošenje maski tokom projekcije filmova

U Kini je od ponedeljka posle šest meseci ponovo dozvoljen rad bioskopa u oblastima „niskog rizika“ od zaraze korona virusom, prema preporuci Kineske filmske administracije. Budući da je manje više cela zemlja klasifikovana kao zona „niskog rizika“, otvoreni su bioskopi širom Kine.

Sale za projekcije radiće po novim pravilima, koja uključuju ograničenje posete do 30 odsto kapaciteta, kao i za 50 odsto manji broj prikazivanja filmova dnevno, prenosi BBC.   

Gledaocima će pre ulaska u salu biti merena telesna temperatura, a nošenje zaštitnih maski obavezno je sve vreme, kako za publiku, tako i za osoblje. Bioskopske karte moći će da se kupuju isključivo preko interneta, a minimalni propisani razmak između gledalaca je jedan metar.

Novim propisima zabranjeno je služenje hrane i pića u bioskopima, a to je bio značajan izvor prihoda u ovoj industriji, koja je već snažno pogođena šestomesečnim prestankom rada.

Kompanija „Vanda film“, koja ima više od 600 bioskopa širom zemlje, saopštila je da očekuje gubitak do 1,6 milijardi juana (200 miliona evra), dok je prošle godine za isti period profitirala 524 miliona juana.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...