POSLE 76 DANA BLOKADE Vuhan ponovo otvoren grad

IzdvajamoSvetVesti

8.4.2020 10:26 Autor: Vladimir Jokanović 0

POSLE 76 DANA BLOKADE Vuhan ponovo otvoren grad POSLE 76 DANA BLOKADE Vuhan ponovo otvoren grad
Vuhan, grad u kineskoj provinciji Hubej, iz kojeg je krenula pandemija korona virusa ponovo je otvoren u sredu 8. aprila posle 76 dana totalne... POSLE 76 DANA BLOKADE Vuhan ponovo otvoren grad

Vuhan, grad u kineskoj provinciji Hubej, iz kojeg je krenula pandemija korona virusa ponovo je otvoren u sredu 8. aprila posle 76 dana totalne blokade. Više od 11 miliona stanovnika Vuhana proslavilo je povratak slobode tačno u ponoć, a grad je obasjan igrom svetlosti. Odbrojavanje i puštanje šarenih balona u ponoć, označili su povratak u normalan život, ali to će ići postepeno.

Fakulteti, srednje i osnovne škole, kao i vrtići u celoj provinciji ostaće zatvoreni, a još nije utvrđen datum početka polugodišta, navedeno je u saopštenju lokalnih vlasti, preneo je Kineski međunarodni radio u Pekingu.

Hu Šuguang, predsednik Kineskog narodnog političkog konsultativnog saveta grada Vuhana, rekao je da je kontrola i sprečavanje epidemije i dalje prioritet grada, i da bi stanovnici trebalo da budu u pripravnosti. On je naglasio da, iako ne postoji slučaj zaraze, opasnost od virusa još nije prošla. “Zadatak kontrole i prevencije ostaje ključan“, istakao je Hu.

Tagovi
KINA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...