POVEĆANJE PLATA U JAVNOM SEKTORU U NEMAČKOJ Dogovor se odnosi na 2,3 miliona zaposlenih

BiznisBolji posaoSvetVesti

26.10.2020 08:17 Autor: Julijana Vincan 0

POVEĆANJE PLATA U JAVNOM SEKTORU U NEMAČKOJ Dogovor se odnosi na 2,3 miliona zaposlenih POVEĆANJE PLATA U JAVNOM SEKTORU U NEMAČKOJ Dogovor se odnosi na 2,3 miliona zaposlenih
Nemačka Vlada postigla je dogovor sa sindikatima zaposlenih u javnom sektoru o zaradama, kojim je obuhvaćeno oko 2,3 miliona radnika u lokalnoj i saveznoj... POVEĆANJE PLATA U JAVNOM SEKTORU U NEMAČKOJ Dogovor se odnosi na 2,3 miliona zaposlenih

Nemačka Vlada postigla je dogovor sa sindikatima zaposlenih u javnom sektoru o zaradama, kojim je obuhvaćeno oko 2,3 miliona radnika u lokalnoj i saveznoj administraciji. 
 
„Dogovoreno je da se najniže zarade povećaju za 4,5 odsto, a najviše za 3,2 procenta“, naveo je sindikat Verdi. 
 
Sporazum, koji predviđa i jednokratni bonus u visini do 600 evra za radnike i dodatna sredstva za medicinske sestre i zaposlene u domovima za brigu o starim licima, ističe krajem 2022. godine.

Jedna osoba daje drugoj evre
Foto: Pixabay.com

Prema rečima predstavnika sindikata, zaposleni u zdravstvenom sektoru naročito zaslužuju povećanje zbog svoje ključne uloge u borbi protiv pandemije, prenosi Tanjug navode agencije Reuters. 
 
Evropska Centralna banka pažljivo prati razgovore o povećanju plata u Nemačkoj, kako se ne bi potencijalno ugrozila ciljana inflacija. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...