RUSKI PREMIJER POZITIVAN NA KORONA VIRUS Mišustin u samoizolaciji, Belousov v.d. predsednika Vlade

SvetVesti

30.4.2020 19:59 Autor: Vladimir Jokanović 1

RUSKI PREMIJER POZITIVAN NA KORONA VIRUS Mišustin u samoizolaciji, Belousov v.d. predsednika Vlade RUSKI PREMIJER POZITIVAN NA KORONA VIRUS Mišustin u samoizolaciji, Belousov v.d. predsednika Vlade
Ruski premijer Mihail Mišustin zaražen je korona virusom. Prema izvorima dnevnika „Kommersant“, on ima visoku telesnu temperaturu. Vršlilac dužnosti predsednika Vlade privremeno će biti... RUSKI PREMIJER POZITIVAN NA KORONA VIRUS Mišustin u samoizolaciji, Belousov v.d. predsednika Vlade

Ruski premijer Mihail Mišustin zaražen je korona virusom. Prema izvorima dnevnika „Kommersant“, on ima visoku telesnu temperaturu. Vršlilac dužnosti predsednika Vlade privremeno će biti prvi potpredsednik Vlade, Andrej Beolusov.

„Upravo je postalo poznato da su testovi na korona virus dali pozitivan rezultat. S tim u vezi, i u skladu sa zahtevima Federalne službe zaštite zdravlja (Rospotrebnadzor) moram u samoizolaciju, da se pridržavam uputstava lekara, jer to moram da se učini da bi se zaštitile moje kolege“, rekao je ruski premijer u razgovoru za državni televizijski kanal „Rusija 24“.

Prema rečima Mišustina, on će ostati „u aktivnom kontaktu sa kolegama i predsednikom telefonskom i video vezom“. Ruski predsednik Vladimir Putin imenovao je dekretom vršioca dužnosti Belousova i poručio Mišustinu da se to može svakome dogoditi.

Putin je zahvalio Mišutinu na predanom radu i ponovio da su članovi Vlade i predsedničke administracije „u zoni posebnog rizika. Ruski predsednik rekao je da se nada da će Mišustin učestvovati u razvoju odluka i naglasio da se konačne odluke neće usvajati bez mišljenja premijera.

Mišustin je pozvao građane Rusije da „najozbiljnije“ shvate širenje zaraze korona virusa i da za vreme prvomajskih praznika ostanu kod kuće.U Rusiji je registrovano 106.498 slučajeva zaraze korona virusom. Do sada su od posledica bolesti Covid-19 preminule 1.073 osobe, dok se 11.619 osoba potpuno oporavilo.

  • gorana

    1.5.2020 #1 Author

    Svaka čast na odgovornom ponašanju. Bitno je da svi budu odgovorni i da se spreči širenje virusa velikom brzinom

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...