Očekuje se da proizvodnja počne 2026. godine

Siemens Mobility gradi prvu fabriku brzih vozova u SAD

BiznisSvet

11.9.2024 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Siemens  Mobility gradi prvu fabriku brzih vozova u SAD Siemens  Mobility gradi prvu fabriku brzih vozova u SAD
Siemens Mobility saopštio je da će u američkom gradu Horseheads u državi Njujork izgraditi prvu fabriku brzih vozova u SAD, kao i da se... Siemens  Mobility gradi prvu fabriku brzih vozova u SAD

Siemens Mobility saopštio je da će u američkom gradu Horseheads u državi Njujork izgraditi prvu fabriku brzih vozova u SAD, kao i da se očekuje da proizvodnja u pogonu počne 2026. godine.

Prvi pogon ove vrste u SAD proizvodiće brze vozove, American Pioneer 220, koji će saobraćati na liniji Brightline West od Las Vegasa do Južne Kalifornije, istakli su iz Siemensa.

Izbor je pao na Horseheads kvalifikovane radne snage, industrijske istorije i sposobnosti da najbolje zadovolji potrebe Brightline West, stoji u saopštenju u kome je citiran i lider većine u američkom Senatu Chuck Shumer, koji je ocenio da će budućnost američke železnice velike brzine biti izgrađena u Siemensovom pogonu u Njujorku.

Kada bude potpuno operativan, novi proizvodni pogon će se prostirati na skoro 300.000 kvadratnih stopa i otvoriti oko 300 radnih mesta – uključujući i poslove za elektro-mehaničke montažere, upravljanje kvalitetom, kontrolu kvaliteta, industrijsku proizvodnju i inženjere za ispitivanje, upravljanje projektima, upravljanje lancem snabdevanja i zaposlene u logistici.

Michael Reininger, izvršni direktor kompanije Brightline, koja upravlja prvom linijom brze pruge od Las Vegasa do južne Kalifornije nazvanom Brightline West, ocenio je da su postavljeni temelji za novu industriju „sa nezamislivim ekonomskim prednostima“.

„Prvi put u SAD proizvodićemo vozove koji će se takmičiti sa najboljima na svetu. Postižući brzine od preko 200 milja na sat, ovi vozovi će biti opremljeni najnovijim inovacijama, dizajniranim za modernog putnika i spremni za uspostavljanj novih standarda u transportu“, ocenio je Reininger.

Siemens je u saopštenju istakao da je u SAD u protekle četiri godine investirao tri milijarde dolara, kao i da u kompanijama širom te zemlje ima 45.000 zaposlenih, koji na 25 proizvodnih lokacija razvijaju i primenjuju vrhunske tehnologije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.