SPEKTAKULARNI RAST CENA NAFTE Najava nemačke vakcine osokolila trgovce

SvetVesti

9.11.2020 14:58 Autor: Vladimir Jokanović 0

SPEKTAKULARNI RAST CENA NAFTE Najava nemačke vakcine osokolila trgovce SPEKTAKULARNI RAST CENA NAFTE Najava nemačke vakcine osokolila trgovce
Cene nafte naglo su porasle u ponedeljak do ranog popodneva (CET) na krilima vesti o razvoju vakcine protiv korona virusa u Nemačkoj. Naime, kompanije... SPEKTAKULARNI RAST CENA NAFTE Najava nemačke vakcine osokolila trgovce

Cene nafte naglo su porasle u ponedeljak do ranog popodneva (CET) na krilima vesti o razvoju vakcine protiv korona virusa u Nemačkoj. Naime, kompanije Pfizer i BioTech saopštile su da je njihova vakcina 90 odsto uspešna i da će biti dostupna do kraja tekuće godine.

Sjajan dan za nauku i čovečanstvo, kako je saopšteno iz kompanije Pfizer, prenosi CNBC. Vest je pokrenula veliki optimizam trgovaca naftom, koji su već bili ohrabreni objavom pobede Džoa Bajdena (Joe Biden) na američkim predsedničkim izborima, o čemu možete više pročitati OVDE.

Cena američke nafte WTI (West Texas Intermediate) porasla je za čak 11,15 odsto u roku od sat vremena, dostigavši vrednost 41,28 dolara za barel. Istovremeno, cena severnomorske nafte Brent skočila je za 10,01 odsto na 43,40 dolara za barel, prema podacima specijalizovanog portala za monitoring energetskog tržišta „OilPrice“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...