SVE VIŠE LETOVA ZA BEOGRAD Aviokompanije obnavljaju saobraćaj

BiznisSvetTurizamVesti

13.10.2020 12:41 Autor: Vladimir Jokanović 0

SVE VIŠE LETOVA ZA BEOGRAD Aviokompanije obnavljaju saobraćaj SVE VIŠE LETOVA ZA BEOGRAD Aviokompanije obnavljaju saobraćaj
Pet inostranih aviokompanija nalaze se u procesu obnavljanja saobraćaja sa Beogradom, čiji je aerodrom tokom proteklog vikenda zabeležio za 52 odsto manje letova u... SVE VIŠE LETOVA ZA BEOGRAD Aviokompanije obnavljaju saobraćaj

Pet inostranih aviokompanija nalaze se u procesu obnavljanja saobraćaja sa Beogradom, čiji je aerodrom tokom proteklog vikenda zabeležio za 52 odsto manje letova u poređenju sa prošlom godinom, što je jedan od boljih rezultata od početka pandemije korona virusa.

Poljski LOT, ruski Aeroflot i izraelski Israir obnovili su beogradske letove u protekle dve nedelje, dok je Tunisair to učinio u utorak, a Arkia Israeli Airlines će to učiniti tokom narednog vikenda. Avioni kompanije LOT trenutno obavljaju četiri leta nedeljno na relaciji Varšava – Beograd, a Aeroflot dva puta nedeljno iz Moskve, a očekuje se odobrenje ruske vlade za prodaju karata za zimsku sezonu, prenosi portal Ex-yu aviation.

Israel obavlja svakodnevno letove iz Tel Aviva za Beograd od ukidanja restrikcija sredinom septembra, dok će Arkia Israeli Airlines leteti tri puta nedeljno počev od 17. oktobra. Tunisair obnavlja saobraćaj sa Beogradom nakon prekida koji traje od 17. marta.

Osim pet pomenutih aviokompanija, iz Beograda i za Beograd lete još Air Serbia, Air France, Air Cairo, Austrian Airlines, Belavia, easyJet, Etihad Airways, Flydubai, Lufthansa, Montenegro Airlines, Pegasus, Norwegian Air Shuttle, Qatar Airways, Swiss and Wizz Air.

Nekoliko aviokompanija privremeno će prekinuti saobraćaj sa Beogradom u narednim nedeljama. Air France neće leteti za Beograd tokom zime, dok će Etihad u sredu ujutro obaviti poslednji let između Abu Dabija i Beograda, pre šestonedeljne pauze. Easy Jet neće saobraćati sa Beogradom u novembru, ali će obnoviti svoje letove za Beograd iz Bazela, Berlina i Ženeve u decembru.

U međuvremenu, Aegean Airlines i Alitalia najavili su da neće leteti za Beograd iz Atine i Rima pre početka iduće letnje sezone, a holandska niskobudžetna kompanija Transavia planira da obnovi vezu sa glavnim gradom Srbije sredinom decembra. Izmene planova letenja su moguće, a učestalost letova gotovo svih aviokompanija značajno je umanjena u odnosu na prošlu godinu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...