TRAMP PONOVO OPTUŽIO KINU: Učiniće sve što mogu da izgubim izbore

SvetVesti

30.4.2020 12:41 Autor: Vladimir Jokanović 0

TRAMP PONOVO OPTUŽIO KINU: Učiniće sve što mogu da izgubim izbore TRAMP PONOVO OPTUŽIO KINU: Učiniće sve što mogu da izgubim izbore
Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) rekao je da će Kina „učiniti sve što može“ da bi on izgubio na predstojećim predsedničkim izborima u... TRAMP PONOVO OPTUŽIO KINU: Učiniće sve što mogu da izgubim izbore

Američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) rekao je da će Kina „učiniti sve što može“ da bi on izgubio na predstojećim predsedničkim izborima u SAD. Tramp je istakao da Peking priželjkuje pobedu demokratskog kandidata Džo Bajdena (Joe Baiden).

Tramp je u razgovoru za agenciju „Reuters“ rekao da je Kina suočena sa „mnogim“ posledicama od SAD, zbog širenja epidemije korona virusa, prenosi „BBC“. On je naveo da je Peking trebalo blagovremeno da obavesti svet o zarazi korona virusom.

Sam Tramp bio je više puta na meti američke javnosti da nije učinio dovoljno za rešavanje krize koja ima razoran uticaj na ekonomiju SAD. Američki predsednik nije precizirao kakve mere bi SAD mogle preduzeti protiv Kine, ali je izjavio: „Mnogo stvari mogu učiniti. Istražujemo šta se dogodilo“.

Govoreći o predsedničkim izborima u SAD, Tramp je izjavio da veruje da Kina želi da vidi pobedu Bajdena. „Kina će učiniti sve što je u njenoj moći da izgubim ovu trku“, rekao je Tramp, dodajući da je skeptičan prema rezultatima anketa koje pokazuju da je Bajden u prednosti.

„Ne verujem u ankete. Verujem da su ljudi u ovoj zemlji pametni. I ne mislim da će dovesti (izglasati) nesposobnog čoveka“, kazao je Tramp, posle istraživanja javnog mnenja koje je pokazalo da je Bajden u prednosti u ključnim državama. „Ne gubim zbog Bajdena“, tvrdi Tramp.

Broj nezaposlenih u SAD premašio je 26 miliona, a pad BDP u prvom kvartalu zvanično je procenjen na 4,8 odsto. Broj registrovanih slučajeva zaraze korona virusom u SAD premašio je milion, a broj umrlih od posledica zaraze Covid-19 je viši od 60.000, što je takođe najviše u svetu. Predsednički izbori u SAD zakazani su za 3. novembar.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...