Luksuzni brend očekuje dvostruko veći prihod u odnosu na 2019. godinu

U modnoj kući Chanel imenovana nova izvršna direktorka

BiznisLifestyleLuksuzSvet

15.12.2021 09:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U modnoj kući Chanel imenovana nova izvršna direktorka U modnoj kući Chanel imenovana nova izvršna direktorka
U francuskoj modnoj kući Chanel Lina Nair (Leena Nair) imenovana je za izvršnu direktorku ove kompanije.  Karijeru Line Nair obeležilo je 30 godina u... U modnoj kući Chanel imenovana nova izvršna direktorka

U francuskoj modnoj kući Chanel Lina Nair (Leena Nair) imenovana je za izvršnu direktorku ove kompanije. 

Karijeru Line Nair obeležilo je 30 godina u kompaniji Unilever, a neke od pozicija koje je imala u ovoj firmi u poslednjih nekoliko godina bile su direktor sektora za ljudske resurse i član upravnog odbora.

Ova Britanka indijskog porekla jedna je od retkih koji su dospeli na tako značajnu poziciju u luksuznom brendu poznatom po odelima od tvida i parfemu “No. 5”, piše Reuters.

Francuski milijarder Alan Verteimer (Alain Wertheimer), koji deli vlasništvo nad kompanijom Chanel sa svojim bratom Žerardom Verteimer, privremeno je obavljao dužnosti generalnog direktora, a nakon imenovanja Line Nair, preći će na poziciju predsednika izvršnog odbora.

Kompaniju Chanel osnovala je 1910. godine Gabrijela Koko Šanel (Gabrielle Coco Chanel). Prvobitno, Chanel je bio butik u ulici Kambon u Parizu u kome su se prodavali šeširi legendarne dizajnerke, da bi u narednim decenijama prerastao u brend koji je danas sinonim za francuski šik.

Lina Nair koja je karijeru započela kao pripravnica u fabrici, dolazi na poziciju izvršne direktorke ove kompanije u trenutku kada se modna industrija suočava sa pritiscima da svoje brendove učini inkluzivnijim.

Kompanija Chanel dugo je štitila svoju nezavisnost, pa je finansijske rezultate počela da objavljuje tek 2018. godine. Kako je saopšteno iz kompanije u julu, očekuje se da će ove godine prodaja biti dvostruko veća u poređenju sa njihovim nivoom pre pandemije iz 2019. od 12,3 milijarde dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...