Moguć odlazak upravitelja elitnim hotelskim kompleksom predsednik države nazvao katastrofom

Sveti Stefan ovog leta ostaje zatvoren

BiznisRegionTurizamVesti

19.5.2021 20:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Sveti Stefan ovog leta ostaje zatvoren Sveti Stefan ovog leta ostaje zatvoren
Podgoričke Vijesti objavile su nezvanične najave da Aman, koji upravlja elitnim hotelskim kompleksom, grad-hotelom „Sveti Stefan“ i vilom „Miločer“, ovog leta neće otvarati svoje... Sveti Stefan ovog leta ostaje zatvoren

Podgoričke Vijesti objavile su nezvanične najave da Aman, koji upravlja elitnim hotelskim kompleksom, grad-hotelom „Sveti Stefan“ i vilom „Miločer“, ovog leta neće otvarati svoje objekte. Te informacije dobijene su od radnika hotelskom kompleksa koji su upućeni na prinudne odmore.

Tokom dana nije bilo moguće proveriti da li odluka da se ove turističke sezone ne otvaraju hoteli u Miločeru, koji su, na neki način, simboli crnogorskog turizma, jer se niko od nadležnih u kompaniji Aman nije oglašavala po ovom pitanju.

S druge strane, predsednik Crne Gore, Milo Đukanović je, na redovnoj konferenciji za novinare, komentarisao mogućnost odlaska čuvenog hotelijera iz ove države, uz ocenu da bi to „bila katastrofa“.

“Čitali smo najavu da bi Aman mogao da napusti Crnu Goru. Misiim da bi to bila katastrofa. Vratilo bi nas 25 godina unazad”, ocenio je Ðukanović, a prenose Vijesti.

Ocenjujući da je „Aman prestižni brend za turizam celog sveta“, on je dodao da je reč „o tragičnom neznanju“ u Crnoj Gori o tome, kao i da ne „nosi osećaj odgovornosti da su povlađivali stranim investitorima“.

“Stvarali smo percepciju o Crnoj Gori kao dobroj investicionoj destinaciji. Bez finansijskog inputa stranih investitora ne bismo imali takav rast ekonomski. Treba da stvorimo još snažnije poverenje stranih investitora u Crnu Goru. Bez toga ćemo tapkati u mestu”, zaključio je Đukanović.

Podgoričke Vijesti su objavile danas da Aman, koja upravlja elitnim hotelskim kompleksom, grad-hotelom „Sveti Stefan“ i Vilom Miločer, neće ovog leta otvarati svoje objekte i da su radnici upućeni na odmor.

List je naveo da je, prema nezvaničnim informacijama, radnicima navodno rečeno da pokušaju da pronađu drugi posao jer će sa više od stotinu njih biti raskinuti ugovori. Prema pisanju Vijesti, šef države Milo Ðukanović najavio je krajem aprila da bi Aman mogao da napusti Crnu Goru.

Tagovi
BIZNIS
  • Anna

    20.5.2021 #1 Author

    Tužno… Najprestižniji hotelski objekat zatvoren, radnici bez posla… To će se sigurno negativno odraziti na ekonomiju Crne Gore.

    Odgovori

  • Ljilja

    24.5.2021 #2 Author

    Šteta zaista.

    Odgovori

  • NINICA

    27.6.2022 #3 Author

    Baš steta !

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...