SVETSKA BANKA POVEĆAVA KLIMATSKI PRIHVATLJIVO FINANSIRANJE Za zemlje u razvoju 83 milijarde dolara

EkologijaSvetU fokusuVesti

11.12.2020 09:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SVETSKA BANKA POVEĆAVA KLIMATSKI PRIHVATLJIVO FINANSIRANJE Za zemlje u razvoju 83 milijarde dolara SVETSKA BANKA POVEĆAVA KLIMATSKI PRIHVATLJIVO FINANSIRANJE Za zemlje u razvoju 83 milijarde dolara
Novi petogodišnji cilj Svetske banke je povećanje „klimatski prihvatljivog“ finansiranja na 35 odsto, u odnosu na ciljanih 28 procenata u petogodišnjem periodu koji se... SVETSKA BANKA POVEĆAVA KLIMATSKI PRIHVATLJIVO FINANSIRANJE Za zemlje u razvoju 83 milijarde dolara

Novi petogodišnji cilj Svetske banke je povećanje „klimatski prihvatljivog“ finansiranja na 35 odsto, u odnosu na ciljanih 28 procenata u petogodišnjem periodu koji se završava sa 2020. godinom, saopštila je ta međunarodna finansijska institucija.

Kako je istaknuto, Svetska banka će polovinu finansiranja povezanog sa klimom realizovati kroz Međunarodnu banku za obnovu i razvoj (IBRD) i Međunarodno udruženje za razvoj (IDA).

„Klimatske promene predstavljaju ozbiljne izazove za naše razvojne napore. Siromašnije zemlje su najviše pod udarom klimatskih promena – češće su pogođene poplavama, sušama ili nesigurnostima zbog hrane. Povećavamo naše finansiranje u vezi sa očuvanjem klime, podržavamo projekte zemalja koje smanjuju emisiju gasova koji izazivaju efekat staklene bašte kao i prelaz na smanjene emisije C02“, izjavio je predsednik Svetske banke Dejvid Malpas (David Malpass)

Inače, Grupa Svetske banke saopštila je da su njene institucije obezbedile više od 83 milijarde dolara za klimatski prihvatljivo finansiranje u zemljama u razvoju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...