Pad Facebooka preusmerio korisnike na rusku aplikaciju

Telegram dobio 70 miliona korisnika u jednom danu

LifestyleSvetVesti

6.10.2021 08:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Telegram dobio 70 miliona korisnika u jednom danu Telegram dobio 70 miliona korisnika u jednom danu
Aplikacija Telegram, specijalizovana za slanje teksta i multimedijalnih poruka, u ponedeljak je, zahvaljujući blokadi Facebooka i usluga komunikacije kao što su WhatsApp, Instagram i... Telegram dobio 70 miliona korisnika u jednom danu

Aplikacija Telegram, specijalizovana za slanje teksta i multimedijalnih poruka, u ponedeljak je, zahvaljujući blokadi Facebooka i usluga komunikacije kao što su WhatsApp, Instagram i Messenger, dobio preko 70 miliona novih korisnika, izjavio je njegov osnivač Pavel Durov u utorak.

Kako navode iz Facebooka, blokada je nastala zbog “neispravne promene konfiguracije”, što je sprečilo 3,5 milijardi korisnika njihovih usluga da pristupe aplikacijama poput WhatsAppa, Messengera i Instagrama. Problem je nastao zbog pada globalnog sistema koji je trajao više od šest sati, prenosi SEEbiz.

S druge strane, u pomenutih šest sati dnevna stopa rasta Telegrama je premašila sva očekivanja. Durov je na svom Telegram kanalu “izrazio dobrodošlicu izbeglicama s drugih platformi”, kojih je u tom danu bilo preko 70 miliona.

On je doodao da su neki korisnici u Severnoj i Južnoj Americi možda imali manje poteškoće baš zbog toga što su se milioni ljudi u isto vreme priključili Telegramu, ali je za većinu korisnika usluga dobro radila.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...