Spajanje Telenora i tajlandske kompanije vredno 8,6 milijardi dolara

Telenor osvaja tržište jugoistočne Azije

BerzaBiznisHi-techInvesticijeNovacPoslovanjeSvetVesti

22.11.2021 08:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Telenor osvaja tržište jugoistočne Azije Telenor osvaja tržište jugoistočne Azije
Norveški Telenor i tajlandska CP Group dogovorili su spajanje telekomunikacionih jedinica na Tajlandu u ugovoru vrednom 282,8 milijardi bata (8,6 milijardi dolara) kako bi... Telenor osvaja tržište jugoistočne Azije

Norveški Telenor i tajlandska CP Group dogovorili su spajanje telekomunikacionih jedinica na Tajlandu u ugovoru vrednom 282,8 milijardi bata (8,6 milijardi dolara) kako bi stvorili novog tržišnog lidera u zemlji jugoistočne Azije.

Dogovorom, koji je Telenor potpisao u petak, planirano je spajanje Telenorove Total Access Communication (DTAC) i True Corporation CP grupe.

Zvanično saopštenje je jutros povećalo vrednost akcija obe kompanije pojedinačno za 10 i 11,5 odsto.

Ponuda od 1,45 dolara po akciji DTAC-a predstavlja zaradu od 15,8 procenata u odnosu na zatvaranje u petak, a ponuda od 0,1549 dolara po akciji True Corp-a viša je za 17,8 odsto u odnosu na zatvaranje istog dana.

„Moramo da omogućimo brže i veće stvaranje vrednosti iz mreže, isporučujući nove tehnologije i inovacije kupcima“, rekao je izvršni direktor CP grupe Supačaj Čearavanont (Suphachai Chearavanont).

„To znači da je transformacija tajlandskih preduzeća u kompanije zasnovane na tehnologiji vitalni korak za održavanje konkurentske prednosti usred globalnih konkurenata, dodao je on.

Plan Telenora i CP grupe je da svaka kompanija ima oko jedne trećine u udruženom entitetu, saopštile su kompanije.

Spojeni entitet, koji tek treba da prođe regulatorna odobrenja, postao bi lider na tržištu sa oko 52 odsto pretplatnika na Tajlandu, nadmašujući Advanced Info Service Pcl (AIS).

Kombinovana kompanija Telenora i CP-a biće kotirana na tajlandskoj berzi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...