Do Nove godine bar 10 odsto stanovništva da započne menjanje stolarije

Tokom leta prvi pozivi za sufinansiranje zamene stolarije

EkologijaInvesticijeNovacSrbijaU fokusuVesti

13.4.2021 11:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Tokom leta prvi pozivi za sufinansiranje zamene stolarije Tokom leta prvi pozivi za sufinansiranje zamene stolarije
U junu će početi da radi Uprava za enegetsku efikasnost, koja će do 50 odsto sufinansirati troškove zamene stolarije u domaćinstvima, izjavila je ministarka... Tokom leta prvi pozivi za sufinansiranje zamene stolarije

U junu će početi da radi Uprava za enegetsku efikasnost, koja će do 50 odsto sufinansirati troškove zamene stolarije u domaćinstvima, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, dodajući da će do kraja leta biti realizovani prvi javni pozivi.

„Hoćemo da probamo da prve javne pozive završimo do kraja leta, to znači da na jesen već jedan deo ljudi može da krene u taj posao, a da do Nove godine možemo da kažemo da je pokrenuto bar 10 odsto domaćinstava da menjaju stolariju“, rekla je Mihajlović gostujući na TV K1.

Ministarka ističe da ima dovoljno novca u budžetu, ali da će se koristiti i sredstva međunarodnih finansijskih institucija.

Kaže da će javni pozivi biti organizovani preko lokalnih samouprava, kao i da će procenu troškova zamene stolarije vršiti državne komisije, ali i komisije lokalnih samouprava.

Napomenula je da u Srbiji ima oko tri miliona domaćinstava na koje se to odnosi, ali da će se stolarija menjati i na javnim objektima.

 • Milovan94

  13.4.2021 #1 Author

  Odličan projekat.

  Odgovori

 • Blagoje

  14.4.2021 #3 Author

  Zamena stolarije je važna jer efikasna ekonomija i uvek je radio za dobrobit i boljitak pre svega narod a narod prepoznaje ko se bori za njega.

  Odgovori

 • Blagoje

  14.4.2021 #4 Author

  Predsednik se bori za narod i to se prepoznaje i u ovakvim projektima!

  Odgovori

 • BOLEK

  27.3.2022 #5 Author

  Treba biti vise ovakvih projekata

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...