TRAMP NEGATIVAN NA COVID-19 Osećam se odlično, nastavljam izbornu kampanju, poručio predsednik SAD

IzdvajamoSvetVesti

11.10.2020 13:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

TRAMP NEGATIVAN NA COVID-19 Osećam se odlično, nastavljam izbornu kampanju, poručio predsednik SAD TRAMP NEGATIVAN NA COVID-19 Osećam se odlično, nastavljam izbornu kampanju, poručio predsednik SAD
Donald Tramp je testiran negativno na korona virus, što znači da nema rizika da bi mogao da bude prenosilac zaraze, izjavio je lekar predsednika... TRAMP NEGATIVAN NA COVID-19 Osećam se odlično, nastavljam izbornu kampanju, poručio predsednik SAD

Donald Tramp je testiran negativno na korona virus, što znači da nema rizika da bi mogao da bude prenosilac zaraze, izjavio je lekar predsednika SAD Šon Konli (Sean Conley).

Američki lekar je na svom zvaničnom Twitter profilu napisao da, s obzirom na najnovije rezultate testa na Covid-19, više nema potrebe da Donald Tramp (Donald Trump) bude u izolaciji, priloživši i memorandum sa zvaničnim nalazom trenutnog zdravstvenog stanja aktuelnog predsednika SAD, preneo je BBC.

„Posle deset dana od prvih simptoma, bez groznice već 24 sata i poboljšanog zdravstvenog stanja, nema više rizika prenošenja virusa na druge“, napisao je Konli, napomenuvši da će nastaviti da prati kliničko stanje Trampa koji se vraća svojim obavezama.

Nakon tri dana bolničkog lečenja i potonje izolacije, Tramp se u subotu pojavio na balkonu Bele kuće i obratio svojim pristalicama.

“Osećam se odlično”, rekao je Tramp sa terase Bele kuće, prenela je agencija Rojters. Na balkonu se pojavio noseći masku, da bi je potom tokom govora uklonio sa lica. Pred nekoliko stotina ljudi on je, tokom šesnaestominutnog govora, poručio da će vakcina protiv Covid-19 biti veoma brzo razvijena.

AP Photo/Alex Brandon

Naglasio je i da Republikansku partiju podržavaju američke policijske snage i da su „na strani pravde“, koja se zalaže za red i zakon, a da politika demokrata Americi nije donela ništa drugo do „nesreću, siromaštvo i probleme“. Zaključio je i da njegov protivkandidat na predsedničkim izborima, zakazanim za 3. novembar, Džo Bajden (Joe Biden) nije u stanju da upravlja Amerikom.

Nakon privremenog povlačenja iz kampanje zbog korona virusa, Tramp je poručio da svom snagom nastavlja izborne aktivnosti. Tako ga već u ponedeljak, 12. oktobra očekuje miting na Floridi, jednoj od dve ključne države, koja će, prema rezultatima dosadašnjih anketa, odlučivati o tome ko će narednih godina biti u Beloj kući. Za utorak i sredu zakazani su mitinzi u Pensilvaniji, odnosno Ajovi.

Poslednje predizborne ankete, sprovedene u SAD, pokazuju da Bajden ima blagu prednost u odnosu na Trampa. Na nivou SAD, kako javlja BBC, Bajden vodi sa deset bodova u odnosu na svog protivkandidata, dok je po pojedinačnim državama ta prednost manja. U Pensilvaniji ona iznosi sedam bodova, na Floridi 3,7, a u Ohaju samo jedan bod, pokazalo je poslednje istraživanje koje je sproveo Real Clear Politics.

  • Goca Bg

    11.10.2020 #1 Author

    Prosto neverovatno kako se covek od 74 godine brzo oporavio od korone…

    Odgovori

  • Goca Bg

    11.10.2020 #2 Author

    Prosto neverovatno kako se covek od 74 godine tako brzo oporavio od korone…

    Odgovori

  • Anna

    11.10.2020 #3 Author

    Meni njegova bolest izgleda kao predizborni trik. Tri dana i oporavio se? Ma hajte ljudi! Nemoj da se lažemo!

    Odgovori

  • Snežana

    11.10.2020 #5 Author

    Sve je to pod znakom pitanja…

    Odgovori

  • Lolek

    10.5.2022 #6 Author

    uvek je bio negativan

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...