BIVŠI PREDSEDNIK SAD IZGUBIO NOVAC ZBOG PANDEMIJE

Trampova imovina manja za 700 miliona dolara nego pre mandata

NovacSvetVesti

18.3.2021 19:00 Autor: Vladimir Jokanović 1

Trampova imovina manja za 700 miliona dolara nego pre mandata Trampova imovina manja za 700 miliona dolara nego pre mandata
Neto imovina Donalda Trampa (Donald Trump) manja je za oko 700 miliona dolara nego pre nego što je postao predsednik SAD. Podsetimo, Tramp je... Trampova imovina manja za 700 miliona dolara nego pre mandata

Neto imovina Donalda Trampa (Donald Trump) manja je za oko 700 miliona dolara nego pre nego što je postao predsednik SAD. Podsetimo, Tramp je bio u Beloj kući od 2017. do 2021. godine, a njegovo bogatstvo procenjuje se na oko 2,3 miijarde dolara.

Pandemija Covid-19 teško je oštetila Trampov biznis, jer su njegove poslovne zgrade, brendirani hoteli i odmarališta gubili prihode tokom pandemije. Njegova flota aviona i golf tereni, takođe su pretrpeli pad vrednosti, prenosi BBC, pozivajući se na Bloombergov Indeks milijardera.

Porodični poslovi bivšeg američkog predsednika trenutno su pod istragom finansija. Bloomberg je analizirao finansijske dokumente i druge prijave iz maja 2016. i januara 2021. da bi izračunao vrednost Trampovog bogatsva pre i nakon predsedničkog mandata.

Foto: Youtube screenshot

Poslovne nekretnije čine oko tri četvrtine Trampove imovine, a u kancelarijskim tornjevima u njegovom vlasništvu i suvlasništvu zabeleženi su značajni gubici zakupa, jer sve više zaposlenih radi od kuće, a to je trend koji bi mogao biti dugoročan. Pad vrednosti Trampovih glavnih komercijalnih poseda procenjuje se na 26 odsto.

Deutsche bank, jedina banka koja je bila spremna da pozajmljuje Trampu novac nakon njegovih bankrota devedesetih godina, otkazala mu je saradnju zbog nereda 6. januara u Vašingtonu, kada su Trampove pristalice upale u zgardu Kongresa, a tom prilikom poginulo je pet osoba.

  • STRELAC

    28.4.2022 #1 Author

    Nadoknadice to on,ne sekiram se ja za njega.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...